Prijava

Vaša prijava

Najjača bura u Splitu u ovom stoljeću odgađa Hajduk i Goricu?!


U Solinu je u petak navečer bura otkinula dio plastenika, koji je oštetio obližnje automobile, u Trogiru je vjetar iščupao stablo, u Kaštel Sućurcu je bura prevrnula parkirani kamion, a u Splitu… U Splitu bi danas od 17.30 sati trebala igrati Gorica protiv Hajduka. Zasad samo trebala, jer nekoliko sati prije predviđenog početka utakmice vremenski uvjeti su daleko od prihvatljivih za njezino odigravanje.

– Prema svemu sudeći, ipak bi se trebalo igrati. Kako kažu domaćini, bura bi se u sljedećim satima trebala smiriti, nadamo se da će sve biti u redu – rekli su nam iz HNK Gorice.

I sad bi mi po ovom trebali igrat baluna?

🙄
Čupa drveće, nosi kontejnere, otvara konzume… dovoljno će biti samo bacit loptu u teren i bit će više golova
😏

Gepostet von Igor Krlic am Samstag, 23. Februar 2019

Naša delegacija u Splitu večer i jutro je provela u hotelu, u kojem je glavna zanimacija bilo gledanje kroz prozor i proučavanje što sve može bura koja je, kažu statistike, najjača u ovom stoljeću! U prvi satima subote, oko 4 ujutro, zabilježen je udar bure od čak 176 km/h, što je malo više od rezultata zabilježenog 2004. godine, kad je harala ciklona Dorothy. Trajektne linije su obustavljene, ceste prema jugu zatvorene, izbijali su požari, rušila se stabla…

Kako se čini, sve i da se ogled Hajduka i Gorice odigra, bit će to u iznimno teškim uvjetima za obje momčadi, nešto nalik na onu čuvenu utakmicu između Hrvatske i Danske u rujnu 1997., u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kad je Dražen Ladić primio “burni” gol za konačnih 1-1… Međutim, sve najave govore da će se danas od 17.30 svakako igrati, a jedan od problema je i to što se u nedjelju u Splitu trči poznati maraton, zbog kojeg policija ne bi imala kapacitete osiguravati i utakmicu, koja bi se u slučaju odgode igrala dan poslije.

Očito ne preostaje ništa nego dobro se zagrijati, toplo odjenuti i istrčati na borbu s Hajdukom i burom. Za očekivati je da će i posjeta na tribinama biti bitno manja nego što se najavljivalo, ali tako je kako je, protiv prirode se ne može…