Prijava

Vaša prijava

Linija 333 za Kurilovec: Tri kornera, tri gola, tri boda!


Sunce je ovog subotnjeg poslijepodneva bilo samo varljiva maska na jednom danu kojeg se teško može opisati pridjevima “ugodan zimski”… Temperature su skliznule prema nuli, oštar vjetar probijao je do kostiju, ali unatoč svemu tome – došlo je vrijeme za nogomet! Onaj pravi, iskonski, trećeligaški. Na rasporedu je bilo prvo kolo proljetnog dijela prvenstva, a to je značilo da na Udarnik dolazi Novigrad.

Kako su vijesti o orkanskom vjetru u cijeloj Hrvatskoj dolazile su još od večeri prije, zato nikoga i nije posebno iznenadilo što su gosti – kasnili na utakmicu. Početak je bio zakazan za 15 sati, a autobus s igračima Novigrada parkirao se na Udarniku u 14.30. Početak je odgođen za 15 minuta, gosti su praktički izravno iz autobusa izašli na teren, na megdan Kurilovcu, na neugodnoj hladnoći.

Teren u Kurilovcu nije nogometno proljeće dočekao u idealnom stanju, daleko od toga, ali i po takvom terenu dečki trenera Perice Vidaka jurnuli su od prve minute. Imali i neke lijepe situacije, dominirali, pa u 22. minuti – primili gol. Korner za Kurilovec, gostujući golman lovi loptu u ruke, daje je na lijevu stranu, slijedi bijeg Ivana Bijelića i gosti su poveli. Iz prve prilike koju su imali…

– Podijelio bih to prvo poluvrijeme u tri dijela. Jako dobar ulazak u utakmicu, taj primljeni gol iz naivne pogreške i veliki pad u igri nakon njega, kad je Novigrad dominirao, pa onda dobra završnica poluvremena – rekao je trener Kurilovca Perica Vidak, uz važan dodatak:

– Srećom, uspjeli smo izjednačiti u završnici prvog dijela, to je bilo jako važno.

A izjednačili su opet nakon kornera. Ovog puta lopta nije otišla u ruke golmanu, nego u noge Marinu Matošu, koji ju je poslao u mrežu. I sve je na početku nastavka krenulo od nule. Kurilovec je, srećom po njegove promrzle navijače, na teren izašao puno odlučniji, hrabriji i konkretniji.

– Neke stvari smo se u svlačionici dogovorili, a dečki su to odradili. U tom drugom poluvremenu sve je funkcioniralo točno kako treba – kaže trener Vidak.

Kurilovec je igrao svoju igraju, držao Novigrad daleko od svoga gola, a što se golova tiče… Opet korneri! Na 2-1 povisio je kapetan Mislav Čunčić, koji je loptu sjajno primio na prsa, pa je iz voleja poslao u rašlje. Lijepo, efektno, atraktivno… Posao je dovršio Ivan Rajić, u završnici je glavom – nakon kornera, naravno – poslao loptu u mrežu za konačnih 3-1.

Među strijelcima nisu bili Maks Slunjski i Antonio Krsnik, koji su ove zime pojačali Kurilovec, ali to ne znači da obojica nisu odigrali sjajnu utakmicu.

– Obojica su nam donijela jako puno, no bili smo i svjesni što od njih možemo očekivati. Slunjski je došao iz nižeg ranga nogometa, iako je školovan igrač, bivši reprezentativac u mlađim kategorijama, trebat će mu neko vrijeme da ulovi ritam. Sigurno će biti još i bolji. Krsniku je, s druge strane, sad važno uloviti kontinuitet, koji mu je nedostajao u Lučkom, on će također biti sve bolji – kazao je trener Vidak.