Prijava

Vaša prijava

Hrabra Gorica uzela bod na Poljudu: ‘Odigrali smo muški, a remi je realan!’


Nije bilo lako igrati po ovakvim uvjetima, a posebno sam strahovao jer u momčadi imam puno internacionalaca, koji ni ne znaju što je splitska bura. U pripremi utakmice smo pažnju posvetili i tome, a ukupno gledajući mislim da smo napravili dobar posao. Odigrali smo jednu mušku utakmicu, pravu natjecateljsku. Vrebali smo iz polukontri i kontri, ali morate znati i da je jako teško igrati protiv Hajduka, rekao je trener Gorice Sergej Jakirović nakon 0-0 na Poljudu.

Sve se ove subote vrtjelo oko te dosadne bure, koja je otežavala posao igračima, a posebice golmanima, dok se na tribinama smjestilo značajno manje ljudi nego što su govorile najave. Umjesto 20-ak tisuća, bilo ih je sedam, osam, koji su vidjeli vrlo dopadljivu nogometnu predstavu u izvedbi domaćeg Hajduka i naše Gorice. Pri čemu su, što je posebno važno, Goričani ostavili odličan dojam! Nisu zabili gol, iako su mogli, ali nisu ga ni primili, nisu ispustili peto mjesto…

– Imali smo i neke prilike, mogli smo povesti, možda bi tad uveli Hajduk u dodatnu nervozu, ali i Caktaš je mogao zabiti glavom pred kraj… Neriješeno je možda i najpravedniji ishod – rekao je Jakirović.

– Vidjeli ste, utakmica je bila zanimljiva, zahtjevna, kakvu smo i očekivali, s protivnikom koji se pripremio s nekim svojim planom igre. Oni su sjajnom obranom onemogućili naša krila, probali smo se adaptirati, napravili jednu ili dvije prilike, ali manjak prilika kvari dojam. Prvo poluvrijeme je bilo 50-50, u drugom smo se presložili. Smatram da smo mi u zadnjih 20 minuta bili opasniji, imali smo pritisak, četiri uzastopna kornera, šanse Caktaša i Gyurcsa pred kraj… Nedostaju nam ta dva boda, ali bit ću pozitivan, nema razloga biti negativan nakon ovakve utakmice – nadovezao se trener Hajduk Siniša Orešćanin.

Sergej Jakirović vodio je “bitku” s kolegom Sinišom Oreščaninom… Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sjajnu šansu imao je Zwolinski u 17. minuti, Hajdukov golman Posavec istrčao je u posljednji trenutak, malo kasnije i još jednu, a u sjajnoj poziciji slobodan udarac imao je “bombarder” Lovrić, ali lopta je završila u zidu. U nastavku je Gorica u 60. minuti propustila najbolju priliku utakmice, kad je Lovrić pobjegao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac, gurnuo za Miyu, ali gorički Uganđanin je malo zakasnio… Opet, treba priznati da je svoje šanse imao i Hajduk, koji je u drugom poluvremenu napadao s vjetrom u leđa, no na kraju su mreže ostale netaknute. Iz tri utakmice s Hajdukom Gorica ima pobjedu i dva remija…

– Možemo mi žaliti za pobjedom, ali Hajduk je dobro otvorio proljeće, igraju dobro, i prihvatio bi bod da ga nam je prije utakmice neko ponudio. Oni su naši konkurenti za četvrto mjesto, a u toj će utrci sve biti otvoreno do kraja – uvjeren je Jakirović, kojeg su splitski kolege pitali i smeta li mu što njegovu Goricu i dalje nazivaju hitom prvenstva.

– Pomalo i da, jer mi smo konstanta, imamo 32 boda i mi bismo trebali pjevati s obzirom da smo debitanti, pogotovo kad se uzme u obzir koliko smo bodova uzeli i kakav smo transfer Atiemwena odradili – zaključio je trener Gorice Sergej Jakirović.

Propuhana burom, s pohvalama za još jednu odličnu partiju u ovosezonskom nizu, i s vrijednim bodom u džepu, gorička delegacija uputila se kući čim je posao u Splitu dovršen. U nedjelju slijedi zasluženi odmor, a onda kreće priprema za sljedeći izazov. Sljedećeg vikenda, točnije u subotu u 15 sati, u Veliku Goricu dolazi Rudeš. Borba za bodove se nastavlja, europski san i dalje se može sanjati…