Prijava

Vaša prijava

Ona nije normalna! Ines Grdenić sad je postala i prvakinja Hrvatske!!!


Dva tjedna, samo dva tjedna prošla su od Europskog prvenstva za mlađe seniorske, natjecanja najviše kategorije, emotivno i fizički iscrpljujuće, s kojeg se Ines Grdenić vratila gotovo “iscijeđena”, s neugodnom ozljedom palca, koji je gotovo pocrnio…

– Moram riješiti taj problem, ali time ću se baviti nakon što prođe seniorsko državno prvenstvo – rekla nam je Ines odmah nakon povratka iz Danske, uz “zanimljiv” dodatak:

– Uopće se ne opterećujem kako ću tamo proći, nemam pritiska…

A kad je tako, kad nema pritiska, Ines je najbolja. I, posljedično, Ines je prvakinja Hrvatske, najbolja karatistica u državi do 50 kilograma! A da stvar bude još bolja, peterostruka najbolja sportašica Velike Gorice u finalu je pobijedila – Velikogoričanku. Naime, srebro je uzela 18-godišnja Mia Mijović, još jedna nadolazeća uzdanica Karate kluba Velika Gorica. Trener Goran Živković, čovjek koji svoj posao radi toliko dobro da u finalu državnog prvenstva mora gledati dvije svoje karatistice, maknuo se sa strane.

– Nije mi to ništa neobično, svako malo se na turnirima događa da jedno protiv drugog ‘rade’ moji dečki i cure, tako da sam već naviknuo. Inače je trener u kutu, a ja se u ovakvim situacijama maknem sa strane i gledam borbu – rekao je Živković i ponosno dodao:

– Ovo je prvi put u povijesti našega kluba da imamo seniorsko zlato, prvi put je i jedno ovakvo finale bilo goričko. Na kraju je Ines pobijedila 1-0 u borbi u kojoj se vidjelo da jedna drugu jako dobro poznaju, a Ines je osvajanjem ovog zlata izborila nastup na seniorskom Europskom prvenstvu u Španjolskoj, u Guadalajari. Prvi je to put da ćemo imati predstavnika na jednom tako velikom seniorskom natjecanju.

Kako se čini, Velika Gorica zahvaljujući društvu iz ovoga kluba polako postaje ozbiljna točka na karti hrvatskog karatea, a Ines i Mia samo su konačna potvrda da se u KK Velikoj Gorici radi doista vrhunski posao. Bravo za Ines, bravo za Miju, bravo za trenera i sve za ostale! Imamo zlato, imamo srebro, mijenja se povijest… Sad je valjda i vrijeme da Ines zaliječi taj palac.