Prijava

Vaša prijava

Svijetla budućnost u vojsci za trinaest stipendista MORH-a


Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina i Ministarstvo obrane, odnosno Hrvatsko ratno zrakoplovstvo nastavljaju suradnju  drugu godinu zaredom. Učenicima trećeg i četvrtog razreda obrazovnog profila zrakoplovni tehničar IRE (instrumenti, radio i elektrooprema), uručeni su Ugovori o stipendiranju 13 učenika iz goričke zrakoplovne škole, što je odlična veza ove strukovne škole s potrebama tržišta rada.

Predstavnici Ministarstva obrane , Glavnog stožera oružanih snaga RH i pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bivši stipendisti svojom su nazočnošću podržali mlade stipendiste.

Danas smo uručili stipendije kao dio projekta s ciljem popune zrakoplovnim tehničarima u HRV-u, te je ovaj projekt od velike važnosti. Čovjek nam je na prvom mjestu, želimo pružiti nadu mladom naraštaju da u MORH-u nađu svoje mjesto pod suncem, te ćemo učiniti sve kako bi sustav još dodatno poboljšali –  izjavio je pomoćnik ministra obrane RH, Zoran Piličić.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić, koji je ujedno učenicima i uručio stipendije, zadovoljan je uspjehom projekta te se nada kako će se isti nastaviti i u budućnosti.

–  U HRV-u trebamo mlade ljude željne znanja koji mogu prihvatiti novu tehnologiju i nastaviti rad na suvremenim zrakoplovnim sredstvima, stoga je ovaj događaj izrazito značajan dan za sve nas – ističe brigadni general HRZ-a, Mato Mikić.

Zadovoljstvo je izrazio i bivši stipendist, sada već vojnik u redovima HRZ-a, koji je uspješno završio proces obuke.

– Iskustvo je jako dobro iako je obuka bila malo naporna, no otvorila su mi se sva vrata, danas radim u HRZ-u, a svoj poziv smatram velikim razlogom za ponos i definitivno bih ovu priliku preporučio svakom tko je voljan raditi na avionima, jer u Hrvatskoj dobar posao nije nešto što se nađe svaki dan – ističe bivši stipendist, sada već vojnik Karlo Varjak.

Potpisivanjem ugovora učenici trećeg razreda pristali su na mjesečnu isplatu u iznosu od 700 kuna, a za četvrtaše predviđen je iznos 800 kuna. Osim toga, nakon završetka školovanja učenicima je osiguran posao u postrojbama Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva.

– Ovom stipendijom osigurana mi je lijepa budućnost i očekujem raditi u vojsci i jedva čekam da dođu novi avioni. Presretna sam i suze su krenule, te se nadam da ću biti uspješna  do kraja školovanja, te definitivno ne namjeravam otići iz Hrvatske, ostat ću ovdje i služiti našoj vojsci – ovogodišnja stipendistica, Ivona Vedriš.

Ravnatelj škole Vedran Šarac također je izrazio zadovoljstvo zajedničkom suradnjom škole i HRZ-a koja je prvotno započela polaskom učenika na praktičnu nastavu u Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

– Ove godine imamo ukupno 13 stipendista.Odlično surađujemo s MORH-om po pitanju praktične  nastave, ne samo ovog projekta. Škola ima velike planove za budućnost, te se nadamo da će u naredne dvije do pet godina projekt dogradnje suvremene zgrade zaživjeti, kao i novi smjer koji bi bio vezan za zrakoplovstvo, budući da se radi o izrazito progresivnoj grani.- rekao nam je ravnatelj ZTŠ Rudolfa Perišina, Vedran Šarac.

Galerija fotografija:


Pioniri NK Mraclin na izletu u Topuskom

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike