Prijava

Vaša prijava

Petko propjevao: ‘Snimio sam pjesmu roditeljima za 50 godina braka’


Radijski voditelj koji je karijeru počeo na čuvenom RVG-u, kojeg odavno više nema, pa je nastavio na Narodnom radiju, Novoj TV i CMC-u, jedan od najutjecajnijih glazbenih novinara u državi, otišao je na drugu stranu. Godinama je Dalibor Petko intervjuirao pjevače, radio priče s njima i o njima, a sad je i sam postao pjevač. Barem na jedan dan. Izdao je pjesmu pod nazivom “Kad magle krenu” i pokazao kako to zvuči kad voditelji zapjevaju…

– Iskreno, nikad nisam mislio da ću se okušati u pjevanju, no kad je došao prijedlog za ovu suradnju, nisam to mogao odbiti – rekao je Petko, koji je pripremio i posebnu posvetu za svoju prvu (i posljednju?) pjesmu.

– Ovu pjesmu snimio sam iz čistoga gušta, a posvetio sam je svojim roditeljima Katici i Stjepanu povodom 50 godina braka. Oboje obožavaju tamburašku glazbu i zato je ovo bio idealan poklon za njih – objasnio je Petko.

Glazbu i stihove napisao je Željko Zovko, aranžman je odradio Krunoslav Dražić, a produkciju Tihomir Ivanetić. Kad se svemu tome doda i Rockoko orchestra, koji je pratio Petkovu izvedbu, došlo se do kombinacije koja je bila drukčija nego bilo koja prije.

– Imao sam i ranije poziva za nešto slično, no svi su me vidjeli u zabavnim pjesmama, u ‘veselicama’. U ovoj pjesmi koristi se autohtona tambura, traži se i malo glume, pa mi je sve zajedno bilo vrlo zanimljivo. Svidjelo mi se što su me producenti željeli predstaviti kao drukčijeg, ozbiljnog Petka – rekao je Dalibor, koji ipak ne namjerava ozbiljno se posvetiti pjevanju.

– Ma ne, nemam ozbiljnih pjevačkih ambicija, društvo s estrade može mirno spavati – našalio se Petko.