Prijava

Vaša prijava

Problem riješen! Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo opet imaju vezu sa svijetom


Problem je trajao mjesecima, punio medijske stupce, izazivao svađe i raskole, ali sad je konačno sve gotovo. Mještani Lijevih Štefanki i Lukunić Brda, koji su svih ovih mjeseci morali pješačiti šest kilometara do prve autobusne stanice, od ponedjeljka ujutro imaju puno jednostavniji način kako doći do “ostatka svijeta”. Prvu kartu za takozvani mikro prijevoz, odnosno kombi koji prevozi putnike problematičnim dijelom puta, kupio je načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, a za to je zadovoljstvo morao izdvojiti pet kuna.

Ugovor je sklopljen s autoprijevoznikom Otium putovanja, čija je ponuda ispunila sve uvjete koje je općina tražila, a vozni red kaže da stanovnici ovaj oblik prijevoza mogu koristiti ujutro od 4:05 pa sve do 21:40 sati. Vožnja je to koja traje desetak minuta, u vozilo stane osam putnika, a vozna karta stoji pet kuna bez obzira na to na kojoj se stanici putnik ukrca.

Ukratko, stvar je riješena, rješenje je pronađeno i ovo su definitivno jako dobre vijesti. Uz sve nedostatke koje donosi život u ruralnim područjima, dobro dođe i jedan problem koji je konačno postao bivši problem… Ostaje samo za nadati se da će ovaj model funkcionirati i potrajati što je duže moguće. Ili do pronalaska nekog još boljeg rješenja.