Prijava

Vaša prijava

Matija Panić, neobično ozbiljan 18-godišnjak: ‘Ajmo raditi na duge staze!’


Minulog vikenda startala su nogometna prvenstva proljetnog nastavka i na razini županijskih natjecanja. U 1. županijskoj ligi istočna skupina, gdje igraju i klubovi iz Turopolja, iznenađenje 16. kola režirali su mladići Dinama Hidrela iz Novog Čiča odigravši bez pogodaka kontra favoriziranog Turopoljca iz Kuča, koji željama cilja viši rang.
Za igrača utakmice na City portalu proglašen je Matija Panić, stoper Dinama. Zanimljivost spomenutog je činjenica da Matija ima samo 18 godina i još je junior. Ozbiljnost, korektnost i skromnost vide se i iz prvih rečenica koje je Matija Panić izgovorio za medije.

– Zahvaljujem što sam proglašen za igrača utakmice, ali mogao je to biti i moj kolega, daleko iskusniji stoper Amel Pudić ili bočni Pavao Sudar, koji je zvijezdu Turopoljca Milatovića strpao u mali džep. Mogao je biti izabran i naš vratar Marijo Gligorević, koji je branio bez pogreške, pa neumorni i motivirani iskusni Ivan Jambrešić… Ma svi smo odigrali kako treba i čestitam svim suigračima, bez njih mi sada ne bismo razgovarali – na startu razgovora će mladi Panić.

Svaka čast dečko, razboritije ne bi zborili ni igrači s daleko većim stažom.

Tko je Matija Panić?

– Živim u Novom Čiču, odmah uz naše igralište na suprotnoj strani prometnice. Nogomet igram od prstića. Počeo sam u Hidrelu, nekoliko sezona vježbao sam i igrao u susjednom Jelačiću iz Vukovine pa se vratio doma. Pozicija stopera mi je najdraža, a pomaže i visina od 188 centimetara. Idem u 4. razred Zrakoplovne tehničke škole – predstavio se ukratko Panić pa vratio na Turopoljac.

– Ništa nas nije moglo bolje motivirati od najava iz suparničkog tabora o golijadi u našoj mreži. Mi istu pogrešku ne želimo napraviti i sada nerealno poletjeti. Mlada smo momčad, što se vidi i iz zapisnika s utakmici. Juniori su još Martin Žugaj, Luka Blažević, Nikola Kuzmić, Ivan Nikolić, Mateo Jurišić, Karlo Španiček, Nikola Slivak, moja malenkost… Samo nijansu stariji su Damir Josić, Sandro Andrišević i Željko Josić. Svjesni smo da će biti još mnogo oscilacija, pa i poraza, ali dugoročno Dinamo Hidrel može biti miran. Naša predsjednica Ivana Cesarec prepoznaje spomenuto, a svima nama potrebno je samo strpljenje, međusobno povjerenje i rad na duge staze – vrlo zrelo zbori na trenutke možda i preozbiljni 18-godišnjak Panić.

Na pitanja tko mu je nogometni uzor, što radi u slobodno vrijeme i ima li djevojku, samo se nasmiješio.

– Najvažniji cilj mi je završiti školu i zaposliti se. Tada će biti uz nogomet i više vremena za ostalo, pa i djevojku.

Ma završit će Matija školu na pravi način jer imamo informaciju sa strane da je učenik za uzor. Što se djevojaka tiče, tu također problema neće biti za stasitog Panića. Čujemo da zainteresiranih ima napretek, ali zasad Matija razmišlja samo o školi i nogometu.