Prijava

Vaša prijava

Klinci uzeli devet medalja, Ines Grdenić odradila završne pripreme za EP


Društvo iz Karate kluba Velika Gorica u nedjelju se predstavilo na turniru Bushido kup u Zagrebu, koji je okupio 664 natjecatelja iz 71 kluba i pet država.

– Vrlo smo zadovoljni rezultatima i prikazanim borbama naših najmlađih članova, a veseli nas što je 9 naših mladih karataša danas nastupilo prvi put. Pokazali su hrabrost i veliku želju za pobjedom što je odlika budućih šampiona – rekao je Goran Živković, glavni trener u KK Velika Gorica.

Imenom i prezimenom, bili su to Mara Gusić, Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, Karlo Bukvić, Matej Čarakovac, Luka Lukačić, Petar Ruškovački, Noel Jeromić i Tin Ivanković.

– Ukupno smo osvojili devet medalja, od čega dva zlata, tri srebra i četiri bronce u ukupno 24 kategorije u kojima smo nastupili – kazao je Živković.

Najuspješniji su bili Katja Braica i Matej Vuković, a jako blizu najvišeg mjesta na postolju bili su Vito Hulina, Ema Filković i Luka Tačković, no svi su, nažalost, doživjeli poraz u finalnim borbama.

Uz natjecatelje koji su nastupili prvi put, još su nastupili Matea Kordić, Lana Smolčić, Andro Vuković, Filip Kaurin i Mihael Potočki.

– Ovo su jako dobri rezultati i odlična priprema za prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste, koje nas očekuje u travnju – naglasio je trener Živković.

ZLATO
Katja Braica (učenice -44 kg)
Matej Vuković (mlađi kadeti -48 kg)

SREBRO
Vito Hulina (učenici -30 kg)
Ema Filković (učenice +44 kg)
Luka Tačković (mlađi kadeti -36 kg)

BRONCA
Vito Hulina (mlađi učenici -30 kg)
Ema Jukić (učenice -32 kg)
Nikola Huzjak (učenici -42 kg)
Mihael Vuković (učenici -46 kg)

A dok su najmlađi uspješno odrađivali nastup na jakom međunarodnom turniru, glavna klupska uzdanica Ines Grdenić bila je na završnim pripremama pred Europsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u španjolskoj Guadalajari od 28. do 31. ožujka. Sve je prošlo u najboljem redu i sada slijedi tjedan treninga u klubu, nakon čega Ines putuje prvi put na najjače karate natjecanje, predstavljajući ponosno svoj grad i državu.