Prijava

Vaša prijava

Turopoljska trka ovom gradu važna je kao i nogomet!


Ove godine se 26. svibnja održava još jedna po redu Turopoljska trka, koja je svake godine sve masovnija i privlači natjecatelje iz cijelog svijeta. Gradonačelnik je u ime Grada kao generalnog pokrovitelja utrke, ovim putem izrazio veselje zbog kvalitete sada već tradicionalne trke koja se održava od 1993. godine.

– Trka je već sada al pari nogometu, i dugo, dugo godina jedan je od najmasovnijih sportskih pa i društvenih događaja u našoj Velikoj Gorici. Svake godine je bila sve masovnija, sve više i više je bilo natjecatelja iz doslovce cijeloga svijeta, a ono što nas veseli sve zajedno je da je od ove godine i svih ovih godina utrka sve kvalitetnija. Najviše nas veseli da vidimo vas djecu, u vašim klupskim majicama i obilježjima, znajući da smo vam omogućili da možete sportski živjeti. Pozivam naše sugrađane da se priključe kao navijači ili trkači – istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Predsjednik Maraton Kluba Velika Gorica Darko Batković ponosan je na održivost ove tradicije potvrdivši nam kako pripreme teku prema planu, te se očekuje da će i ove godine Turopoljska trka biti jako uspješna.

– Pripreme teku uobičajenim tempom. Prijave su započele prije tjedan dana, a do danas imamo stotinjak prijavljenih trkača. Trka se ove godine sastoji od pet trka: utrka osoba s invaliditetom i zainteresiranih građana, dječje utrke, utrke na pet kilometara, polumaratona i od prije dvije godine vrlo uspješna- utrka vatrogasaca koja nije lokalnog karaktera već na nivou Republike Hrvatske, a koja je u startu doživjela veliki uspjeh – rekao je predsjednik MK Velika Gorica, Darko Batković.

Najdugovječnija gorička sportska manifestacija upravo je Turopoljska trka. Grad Velika Gorica ulaže velika financijska i infrastrukturna sredstva kako bi i dalje održala status grada sporta, a rad, uloženi trud i rezultati goričkog Maraton Kluba protokom godina prepoznati su kao važan kotač u cijeloj priči.

– Posebno mi je drago što imamo brojne naše najmlađe sugrađane koji djeluju kroz Maraton Klub Velika Gorica i upravo ste vi jedan važan kotač da Velika Gorica ima status grada sporta. Vi dajete jedan velik obol i doprinos tome. Ja sam siguran da će Zajednica sportskih udruga i njezina tijela prepoznati rad ovog Maraton kluba koji postiže sjajne rezultate i da već ove godine, obzirom da smo pozamašno povećali financijska sredstva u Zajednici sportskih udruga, da će prepoznati vaš rad i da ćete dobiti veća sredstva – izjavio je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.