Prijava

Vaša prijava

FOTO KUD Vrhovje župe Dubranec proslavilo punoljetnost


Kulturno umjetničko društvo Vrhovje župe Dubranec obilježilo je 18 godina uspješnog djelovanja redovnom 18. izvještajnom godišnjom skupštinom. Svečanost je održana u prostoru Doma kulture u Donjem Dragonošcu. Članica KUD-a vrijedna Marica Grebenić u nekoliko kratkih crtica nam je predstavila kako je to izgledalo prošlog vikenda (subota, 23. ožujka): ”Sjednicu je vodilo radno predsjedništvo odnosno predsjednica Društva Brankica Smolković Cerovski, koja je, nakon intoniranja državne himne, pozdravila uzvanike, goste, predstavnike prijateljskih društava i udruga, brojne mještane. Tajnik društva Mario Karlović podnio je izvješće o radu društva za proteklu godinu, te plan i program za 2019. godinu. Podnesena su izvješća verifikacijske komisije, te blagajničko izvješće. Sva podnesena izvješća i plan rada jednoglasno su usvojeni.”

23.03.2019. Donji Dragonožec – Godišnja skupština KUD-a Vrhovje župe Dubranec. Foto: KUD Vrhovje

”Društvo se redovito odaziva i sudjeluje u društvenom životu zajednice u kojem djeluje odnosno u okviru krovne organizacije ZAFAZ-a i u 2018. godini zabilježeno je 37 nastupa. Izdano je drugo izdanje knjige pjesama ”Pjesmom kroz Lučelnicu”. Najveći uspjeh i ponos Društva nisu nastupi i priznanja nego činjenica da Društvo iz godine u godinu bilježi stalni priljev novih članova, mladih i najmlađih. Prošle godine osnovana je i podružnica Društva u Lučelnici (Općina Pisarovina) u kojoj djeluje mlađa dječja skupina.”

KUD Vrhovje broji ukupno 86 članova, 40-ero djece svrstane u tri skupine, 18 članova odrasle plesačke skupine, 10 članova izvorne skupine, 2 počasna člana, 2 podupirajuća i 14 tamburaša. Tradicijske običaje i kulturu njeguje 9 sekcija: dvije mlađe dječje skupine, starija dječja skupina, odrasla folklorna, dječja tamburaška, odrasla tamburaška, izvorna, dramska te od ove godine i ženska vokalna skupina.

Nakon službenog dijela prijateljsko druženje je produženo do kasno u noć uz bogati domjenak.

Galerija fotografija


Sve boje folklora