Prijava

Vaša prijava

‘Črni kaj’ najbolji je rad ‘Turopoljske poculice’


Na deseti Matičin književni natječaj “Turopoljska poculica” prozne forme ‘kratkih priča’ dospjelo je  mnoštvo radova iz čak 18 gradova i naselja diljem Hrvatske. Našlo se radova iz Karlovca, Siska, Ludbrega, Zagreba, Slavonskog Broda, Oroslavlja, Ivanić-Grada, Opatije, Zadra, Varaždina, ali i Velike Gorice, Buševca, Kobilića, te Šiljakovine i Vukovine.

Najboljim radom na kajkavskom narječju proglašen je ‘Črni kaj’ autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine, dok je najbolja proza na standardnom hrvatskom jeziku po mišljenju prosudbenog povjerenstva naslov ‘Privjezak sudbine’,  Mirjana Pejak iz Starog Pračna kod Siska.

Prosudbeno povjerenstvo čija je predsjednica Bernardina Petrović, uz  članove – Đurđu Parać i Božidara Prosenjaka odabralo je još četiri rada koja su ušla u uži izbor – ‘Voz sena’ goričanke Nevenke Lang, ‘Malčica i skruhani angel’ Tibora Martana iz Novog Marofa na kajkavskom, te na standardnom hrvatskom ‘Bomboni’ Ljiljane Brković Zorčić iz Siska i tekst ‘Čitko i Putko’ Ljerke Pukec iz Zagreba.

Na natječaj su dospjela ukupno 32 rada, od čega je na kajkavskom narječju 12 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisano je 20 radova.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike