Prijava

Vaša prijava

Prije dvije godine otvorio svoja vrata putnicima


Zračna luka Franjo Tuđman obilježava dvije godine od otvorenja novog putničkog terminala i transfera cjelokupnog prometa i osoblja u novu infrastrukturu. Jedan od najsuvremenijih i najnovijih terminala u Europi svoja je vrata za putnike i promet otvorio u proljeće 2017. godine, a proteklo su razdoblje obilježili rekordi u prometu putnika i tereta, uvođenje novih linija i aviokompanija, pozitivni rezultati istraživanja zadovoljstva putnika te nagrade struke.

Zahvaljujući svemu tome Turopolje je tijekom cijele godine povezano s brojnim europskim čvorištima – Amsterdam, Bruxelles, Kopenhagen, Frankfurt, Istanbul, London, München, Pariz i Beč te u interkontinentalnom prometu s Dohom, Dubaijem, Tel Avivom, Seoulom i Torontom.

– Nakon rekordnih rezultata broja putnika od otvorenja novog putničkog terminala u 2017. godini, Zračna luka Franjo Tuđman bilježi dvoznamenkasti kumulativni rast i u 2018. godini. Kontinuirani godišnji rast prometa u 2017. godini iznosio je 12 posto dok je u 2018. godini iznosio osam posto. Nastavak tog trenda očekuje se i do kraja tekuće godine. Uz to, promet tereta u Zračnoj luci Franjo Tuđman čini više od 90 posto ukupnog prometa tereta u zrakoplovnom prijevozu Republike Hrvatske, a prošle je godine u tom segmentu zabilježen rast od 16 posto – poručili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb.