Prijava

Vaša prijava

‘Protiv Belupa igramo za Europu, ali i za malog Tea!’


Nakon što su odradili tri utakmice u osam dana, iz kojih su izvukli četiri boda, nogometaši Gorice upali su u suprotan ritam. Osam dana ovoga puta će proći između njihova dva nastupa, od one veličanstvene pobjede nad Rijekom u subotu do nedjeljnog poslijepodneva koje će proći u obračunu sa Slaven Belupom. Neće igrati Godfrey Oboabona, protivnik Rijeke odlični Obi ima tri žuta kartona, ali ima i dobrih vijesti.

– Stanje u momčadi je dobro, pogotovo u usporedbi s prošlim kolom, kad nismo mogli računati na Musu i Zwolinskog, koji je jučer napravio preglede i trebao bi biti na dispoziciji. Nakon posljednjeg treninga ću odlučiti kako ćemo krenuti – uvodno kaže strateg Gorice Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović već je dosad napravio fenomenalan uspjeh s Goricom u prvoj prvoligaškoj sezoni… Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uobičajno je miran, s obje noge na zemlji, željan izazova i novih pobjeda. Za početak domaćih pobjeda, ako je ikako moguće…

– Protiv Rijeke je bilo jako dobro, toga smo svi svjesni, ali to nam je i obaveza da takve partije i češće ponavljamo – kazao je Jakir i nastavio:

– Opet igramo kući, a znamo da nam kući fali bodova. Jednako tako, znamo da nam dolazi jedna zanimljiva momčad, koja ima jako puno neriješenih rezultata, kojoj neki bodovi fale. Međutim, gledajući njihov roster, jedino možeš očekivati zahtjevnu utakmicu. Kao što je, uostalom, svaka u ovoj ligi… Kažem, po igračima koje imaju, oni svakako ne spadaju tako nisko kao što jesmo. I naravno da ih moramo najozbiljnije shvatiti ako želimo nešto napraviti.

Djelovalo je kao da ih nisu dovoljno ozbiljno shvatili u prošlom međusobnom okršaju. Igralo se u Koprivnici, u 20. kolu, u drugoj utakmici proljetnog dijela polusezone, a Gorica je izgledala očajno. Slaven je zabio dvaput već do 12. minute i tih 2-0 prilično jednostavno sačuvao do kraja. Tog poslijepodneva Gorica je pokazala kako ne treba igrati protiv ovog protivnika.

– Sigurno da smo izvukli pouke iz te utakmice, već tad smo je dobro analizirali i svjesni smo da smo potpuno podbacili. To je možda i jedina utakmica u kojoj nas je protivnik nadigrao u svim segmentima. Ali, to nam je i izazov, dodatni motiv da im probamo u nedjelju uzvratiti na isti način – kaže Jakirović.

Farouk Miya odradio je suspenziju zbog crvenog kartona i vraća se u konkurenciju za momčad… Foto: Filip Kos/PIXSELL

Dosad je 14 puta Gorica igrala pred svojim navijačima, a pobjeđivala je samo četiri puta, i to protiv samo dva kluba, Rudeša i Rijeke. Svi ostali prvoligaši uzeli su barem nešto u Velikoj Gorici, uključujući i Slaven Belupo, koji je u 2. kolu odnio bod odigravši 2-2. Bio je to i povijesni prvi bod u prvoj ligi za Goricu… A sad će ih trebati biti kudikamo više, samo tako je moguće doći do cilja.

– Igramo kući i naravno da želimo pobijediti. Kao i svaki put, jer tri boda vrijede jednako gdje god igrao. Iako, naravno da je stvar psihološke prirode. Pobjeda protiv Rijeke svakako je jedna injekcija samopouzdanja i doza sigurnosti, a to je važno budući da od zadnjih deset utakmica šest igramo doma. Ako mislimo ostati do kraja u borbi za Europu, ili je u konačnici izboriti, morat ćemo dobiti dosta utakmica doma. Ali kažem, svaka je bitna. Krećemo od ove sutra, nadam se da ćemo je riješiti u našu korist – govori trener Jakir.

Utakmica počinje u nedjelju u 16.30 sati, imat će velik nogometni značaj, ali i značajnu humanitarnu notu. U akciji ‘Gorica za Tea’ skupljat će se pomoć za dječaka iz Velike Gorice.

“Malenom Teu Stojanoviću jučer je u Njemačkoj po drugi puta operirano srce. Iako su liječnici Teu dali minimalne šanse u prvoj operaciji, naš gorički maleni lav pokazao je da život i borba ne poznaju granice.

Pozivamo Vas da kupnjom ulaznice po cijeni od 30 kuna na utakmici Gorica-Slaven Belupo zajedno pomognemo obitelji Stojanović i Teu kojega čeka proces rehabilitacije, a vaše donacije možete uplatiti i na račun mame Andreje.

IBAN: HR4823900013221463194

Ime: Andreja Stojanović

Neka naše srce bude srce za Tea, a vaša donacija kupnjom ulaznica i dolaskom na Gradski stadion u nedjelju pošalje zajedničku poruku da srce Gorice kuca za Tea! Ulaznice možete kupiti na blagajni Zapad sutra od 14:30 sati”, objavili su iz HNK Gorice.