Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Zaslužili smo ovu priliku, zaslužujemo i otići u Europu’


“Uh, ovo je jako loše za moje zdravlje…”

Tom je rečenicom svoju analizu onoga što se događalo na terenu započeo trener Gorice Sergej Jakirović i time je, zapravo, rekao sve. Luda je to bila utakmica, nogometno pomalo shizofrenična, s nekoliko lica unutar tih 90 minuta opako zabavnog nogometa. Palo je sedam golova, dogodila su se dva preokreta, konačno rješenje stiglo je u dramatičnom finišu, bilo je i golova i autogolova…

– Kontrolirali smo veći tijek susreta, na 3-1 smo trebali zabiti i četvrti, možda i peti gol. A kad smo propustili i tu zadnju šansu, kako to već biva u nogometu, bili smo kažnjeni. Naravno da je odmah ‘frka-strka’, ali imali smo i onu šansu Zwolinskog, kad je Filipović odlično obranio… I taman kad sam se spremao uvesti Ljubisavljevića, dobijemo gol za 3-3. Imao sam dvojbu da li otkazati zamjenu, ali ipak smo odlučili pojačati skok u obrani, jer Krstanović i Lima su nam očekivano stvarali probleme. Na kraju nas je nagradilo, ali mislim da smo ipak zasluženo pobijedili – govorio je Jakirović.

Usporen je bio gorički početak, opet se od prve minute nije krenulo žustro i agresivno, što je Slaven Belupo i iskoristio, poveo.

– Čak meni i nije izgledalo tako loše u početku, ali naravno da ne valja kad gubiš u devetoj minuti. Uspjeli smo se vratiti, mislim da smo srcem i zalaganjem došli do ove pobjede – kazao je Jakirović.

Matija Dvorneković zabio je treći gol, ali je i “zakuhao” prvi… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odlučio je ovoga puta dati šansu Matiji Dvorneković na poziciji “desetke”, odmah iza leđa Cherifu, i pogodio. Ninja je zakuhao sve kod prvoga gola, briljantno zabio treći i istaknuo ozbiljnu kandidaturu za igrača utakmice.

– Igrač utakmice? Ja bih rekao Zwolinski, iako je igrao samo 20 minuta, ipak je on odredio pobjednika. Meni su jako dobri bili i Marina i Suk, Dvorneković je opravdao očekivanja, zabio je super gol…

Super je prečku pogodio Kristijan Lovrić, već po običaju, ali pogodio je i mrežu. Iz penala, kojeg je izborio Justin Mathieu, njegov sedmi ove sezone, sedmi ovoga proljeća…

– Teška utakmica za igrati… Na 3-1 smo praktički mislili da je gotovo, ali opet se pokazalo da u nogometu nije kraj dok sudac ne fućka. Uspjeli smo na kraju izvući tu pobjedu, koja nam je jako važna u borbi za Europu – rekao je Lovrić pa u naletu emocija uputio čestitku svima:

– Čestitam svim mojim suigračima, stručnom stožeru, ali i svim ljudima u klubu. Mislim da smo svojim radom i poštenjem zaslužili sve ovo.

Kristijan Lovrić zabio je svoj sedmi gol ovog proljeća, za vodstvo 2-1 u 34. minuti… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gorica je pobjedom nad Slavenom preuzela peto mjesto na tablici od Lokomotive, koja je kao domaćin izgubila od Hajduka (1-0). Tako tablica nakon 29 kola kaže da je Osijek treći s 50 bodova, Hajduk četvrti sa 47, a Gorica peta s 45, jednim bodom više od “lokosa”.

– Moramo ići dalje i napadati Europu, jer mislim da to možemo. Mislim da možemo i više od toga! – ispalio je samouvjereni Lovrić i dodao:

– Pokazali smo karakter kao momčad već bezbroj puta i mislim da nas taj karakter i vodi prema Europi. Korak po korak idemo prema tom cilju!

Previše smo griješili da to momčad poput Gorice ne bi kaznila, kaže trener Slaven Belupa Ivica Sertić… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener je, naravno, na stvari gledao mrvicu trezvenije. Iako, uputa glasa – idemo do kraja!

– Sve dok je matematički moguće, dok sami o tome odlučujemo, napravit ćemo sve da izborimo Europu. Evo sad smo povezali dvije domaće pobjede, što je prije bilo nemoguće, a to nam je samo poticaj za dalje. Imamo dobar kadar, imamo širinu, a to će biti jako važno za sve ono što nas čeka – kazao je Sergej Jakirović.

Borba za Europu nastavlja se na Veliku subotu, za šest dana, u gostima kod Inter. Županijski derbi igra se u Zaprešiću.

– Sve je to 50-50, bez obzira na to što je Inter jako stradao u Rijeci… Znam da igraju i polufinale kupa nekoliko dana nakon te utakmice, ali to su već njihovi problemi. Mi ćemo se pripremiti da odvedemo utakmicu u našu korist – zaključio je Jakirović.