Prijava

Vaša prijava

Loš dan u Splitu: Košarkaši Gorice nemoćni na Gripama


Bilo je jasno da u prvoj utakmici četvrtfinala prvenstva na Gripama da košarkašima Gorice ništa neće značiti sve tri pobjede protiv Splita u tri ovosezonska ogleda, da će ovo biti sasvim nova, drukčija utakmica. Međutim, da će biti baš toliko drukčija…

– Čestitke Splitu na sjajnoj utakmici. Bili su rastrčani, puno bolji. O našoj igri dovoljno govori 21 izgubljena lopta i 15 napadačkih skokova Splita, od čega 12 u prvom poluvremenu. U ovoj utakmici nismo postojali na parketu. Split je jako dobro skautirao utakmicu, presjekao nam je linije dodavanja, napao nas je u napadačkom skoku – analizirao je trener Gorice Josip Sesar nakon uvjerljivog poraza njegove momčadi 102-71.

Pokazalo se još jedanput da Gorica ima problema kad nije kompletna, da teško može nadoknaditi kad dva ili tri važna igrača izostanu zbog ozljeda, a ovoga puta dogodilo se baš to. Nije bilo Vučića, nije bilo Papca, nije bilo Mazalina, ni sekunde nije odigrao Mikšić… I na kraju je ispalo da je Gorica u Split došla sa sedam igrača u ozbiljnoj rotaciji, a to je domaćin itekako iskoristio. Već nakon prve četvrtine Gorica je potonula na minus 15, u jednom je trenutku bilo i gotovo nevjerojatnih 38 razlike za Split, tako da ispada da je ovih minus 31 na kraju još i dobro.

– Sviđa mi se kako Split izgleda, ali nadam se da ćemo se opet vidjeti u Splitu. I nadam se da će nam se Mazalin ili Mikšić vratiti za subotu – kazao je Sesar, čiju momčad je u Splitu predvodio Ivan Majcunić s 19 koševa, 12 je dodao Ante Mašić, a deset Marko Petrović.

Druga utakmica na rasporedu je u subotu u 17.30 sati, Gorici će očito trebati izvanserijska partija da bi produžila sezonu za barem još jednu utakmicu, da bi izborila povratak na Gripe, na “majstoricu”…