Prijava

Vaša prijava

Motori, mopedi i bicikli sutra na radaru policije


Na području PU zagrebačke u petak, 26. travnja, provest će se akcija nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala, u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu, kao i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. Također će se sankcionirati i vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet i sigurnost biciklista.

Također, od 26. travnja do 29. travnja, provodit će se već ustaljena akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. U fokusu su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.