Prijava

Vaša prijava

Trend razbojništava u Velikoj Gorici ne staje


Nastavlja se trend razbojništava, u mjestu Markuševec Turopoljski (13.-20.04.) u Vinogradarskoj ulici, nepoznati počinitelj  provalio u podrum vikendice, u vlasništvu 1957. godine prišao vratima podruma, obio lokot i otuđio više alata (škare za rezanje visokih grana, motornu pilu i kosilicu, motorni puhač i električne škare za živicu), šteta preko 15 tisuća kuna.

Po treći puta ove godine  u subotu 20. travnja oko 18 sati dogodila se pljačka trgovine u ulici Dr. Jurja Dobrile, prilikom koje je nepoznati maskirani počinitelj ušetao prijeteći pištoljem. Od dvije zaposlenice koje su bile u trgovini zatražio je novac, te je nakon izvršenja napustio trgovinu.

Nadalje, u srijedu 24. travnja u Karlovačkoj ulici oko 9.50 sati, došlo je do pokušaja provale u kuću, prilikom kojeg su dva nepoznata počinitelja sa stražnje strane iste prišli balkonskim vratima i uporabom potisnog alata pokušali obiti i otvoriti  ih, no u tom trenutku kći vlasnika koja se nalazila u kući dozivala je pomoć i glasnom vikom otjerala pljačkaše koji ovoga puta spletom okolnosti nisu uspjeli u svom naumu.

Što se tiče krađa u autobusu koje su se dogodile prošli tjedan, konkretno krađa novčanika od strane osoba romske nacionalnosti s područja grada Zagreba, počinitelj je pronađen, a riječ je o hrvatskoj državljanki rođenoj 1978. godine. Provedenom istragom dokazano je počinjenje ukupno tri kaznena djela, te je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Na građane se apelira da budu oprezni prilikom vožnje u autobusu i čekanja istog jer osobe počinitelji takvih kaznenih djela iskorištavaju neopreznost građana i gužvu, te najčešće vrše kaznena djela otuđenja mobitela ili novčanika!