Prijava

Vaša prijava

Novčanici i električni alat najdraži lopovima


Na meti lopova prošli tjedan opet su se našao električni alat i iz kombi vozila građevinskih firmi. Modus operandi u Čakovečkoj ulici i Ulici kneza Porina bio je isti.

– Nepoznati počinitelj obio je i otvorio vrata na tovarnom dijelu kombija te izvršio krađu različitih električnih aparata, odnosno alta koji se nalazio u tovarnom prostoru – objasnio je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Nastavljaju se i aktivnosti džepara na goričkom području. Na ZET-ovoj lokalnoj liniji dogodila se krađa novčanika. Lopov je uzeo novac, a nakon toga ga je odbacio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti.

– Upozorio bih naše sugrađane tijekom vožnje u javnom prijevozu torbe drže ispred sebe i da patent zatvarači na njima budu zatvoreni. Na taj način barem će djelomično onemogućiti počinitelje u počinjenju kaznenih djela. Počinitelji najčešće koriste gužvu i nepažnju samih vlasnika te im prilaze i iz torbi, koje se najčešće nalaze na leđima ili sa strane, vrše krađu mobitela ili novčanika – dodao je Ljubanović.