Prijava

Vaša prijava

Zračna luka Franjo Tuđman bilježi rekordni porast broja putnika


Zračna luka Franjo Tuđman dočekala je ovogodišnjeg milijuntog putnika. Ove godine milijunti putnik zabilježen je pet dana ranije u odnosu na proteklu godinu. Kao što smo jučer doznali, u 2019. godini, tridesetogodišnja Velikogoričanka Jela Ravnjak doputovala je u Zagreb oko 14,25 sata na letu Croatia Airlinesa OU513 iz Dublina.

– Sustav je ovogodišnjeg milijuntog putnika Zračne luke Franjo Tuđman registrirao na dolaznom letu Croatia Airlinesa iz Dublina. Želimo naglasiti da je to ranije nego ikad što je najbolji pokazatelji kontinuiranog rasta prometa putnika u našoj zračnoj luci – istaknuo je Hrvoje Bradica zamjenik direktora MZLZ – Upravitelj zračne luke Zagreb d.o.o.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

Iz Croatia Airlinesa ističu zadovoljstvo da upravo nacionalni avioprijevoznik doprinosi rastu broja putnika Zračne Luke Franjo Tuđman, te da je milijunta putnica doletjela upravo njihovim avionom.

– Drago nam je što je milijunti putnik Zračne luke Franjo Tuđman ove godine zabilježen na našem letu. Croatia Airlines povezuje Zagreb s 24 odredišta u 22 zemlje te kroz povećanje broja putnika na našim letovima izravno doprinosimo i povećanju prometa putnika u zagrebačkoj zračnoj luci -naglasio je Slaven Žabo, direktor Komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Milijunti putnik goričke zračne luke zabilježen je u prvoj polovici mjeseca svibnja, što do sada nije bio slučaj. Porast broja putnika kontinuirano raste, a dobar pokazatelj toga je rekordno povećanje od 11 posto u odnosu na travanj prošle godine, kao i kumulativni rast od devet posto. Ovakav trend i fluktuacija očekuje se i u nadolazećem periodu.


Sretan Uskrs !