Prijava

Vaša prijava

VIDEO Jakirović: Moramo nešto napraviti u Maksimiru, nema nam druge…


Sezona uoči koje je apsolutna većina očekivala da će Gorica tamo negdje uoči 34. kola voditi borbu za opstanak u ligi ulazi u završnu faza. I Gorica tamo negdje uoči 34. kola doista vodi borbu. Samo, ne za opstanak, nego za Europu! U toj su priči još i Osijek, Hajduk i Lokomotiva, a do kraja su samo tri kola. Teško je bilo i zamisliti ljepšu, uzbudljiviju završnicu jedne čudesne sezone…

– Hoću li biti razočaran ako ne uspijemo? Ma ne, zašto biti razočaran… Evo, kad pogledam tko se bori za Europu, od drugog do šestog mjesta, mi smo tu najbolji u međusobnim susretima. Da, može se na kraju dogoditi da prevagnu ona dva boda izgubljena kod Rudeša, ali negdje smo mi i uzeli bodove koje nismo planirali, tako da… U svakom slučaju, smatram da je ovo fantastična sezona, daj Bože da i iduća bude ovakva! – kazao je trener Sergej Jakirović.

Sva ova 33 kola dosad najavljivao je uz mantru “idemo utakmicu po utakmicu”, a to se ni ovoga puta nije promijenilo. Red je na okršaj s Dinamom, prvakom države, pa u nedjelju u grad dolazi Osijek, koji u ovom kolu doma čeka Rijeku.

– Naravno da nam je posebno važno što će se događati u utakmici protiv Osijeka u nedjelju, ali moguće je da to više ni ne bude bitno… Na nama je da do kraja odigramo maksimalno, da pokušamo uzeti što više bodova u ova zadnja tri kola – kaže Jakirović pa se okreće Dinamu:

– Kao što se i vidi na tablici, Dinamo je najbolji klub u Hrvatskoj. Triput smo igrali s njim, triput je bilo knap, gusto, ali naravno da je Dinamo bolja momčad od nas i da je favorit. No, unatoč tome, moramo se nadati! Moramo vjerovati da možemo nešto napraviti. Želimo se dobro prezentirati, odigrati što bolju utakmicu, jer nemamo više vremena. Nakon Istre sam rekao da se nadam da će se Osijek ‘poskliznuti’ protiv Lokomotive, no nije se dogodilo i logično je da moramo nešto uzeti u Maksimiru. To će biti jako teško, ali vjerujemo da možemo, da ćemo izvući pozitivan rezultat.

Kombinira Jakirović i dalje sa sastavom, razmatra opcije u sredini i vrhu napada, možda opcija bude i ona s dvojicom napadača… No zasad je jedino sigurno da neće biti Čabraje i Muse, koji su pod kartonima.

– Imamo problem s Oboabonom, kojem je natekao gležanj, još par igrača je ‘rovito’, ali svi su izrazili spremnost da sutra istrče i odigraju. Svjesni smo da su ostala još samo tri kola i svi ostali su na dispoziciji, a imamo i igrače koji su u stanju kvalitetno zamijeniti Musu i Čabraju – optimističan je trener HNK Gorice.

 

Puno je utakmica u završnici sezone, ritam je zgusnut, ali Goricu to zapravo i ne pogađa previše.

– Idemo iz utakmice u utakmicu, naravno da i zdravstveno stanje često diktira neke stvari. No mislim da smo fizički spremni, vidi se to i po tome što svako drugo poluvrijeme uzimamo na svoju stranu. Znakovito je i to što moj nijedan igrač nije još završio na travi zato što ga je ulovio grč – zadovoljan je Jakirović.

Nenad Bjelica i Sergej Jakirović su kolege, ali i prijatelji… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U srijedu od 18 sati na Maksimiru ga čeka okršaj s prijateljem, dragim kolegom Nenadom Bjelicom. Respektiraju jedan drugoga, druže se, čuju, a sad će jedan na drugoga…

– On sigurno ne želi izgubiti od mene, tako da očekujem malo jaču postavu Dinama, ha, ha… – nasmijao se Jakirović pa nastavio:

– Ali nema veze, pa i dosad su protiv nas igrali u ful sastavu, pa su opet to bile, onako, baš dobre utakmice. Znam da Nenad jako cijeni sve što radimo ovdje, da nas maksimalno ozbiljno shvaća. S druge strane, bit će zanimljivo vidjeti koliko mi možemo parirati europskom Dinamu. Kojem, još jednom, kapa do poda za sve što napravili ove sezone – završio je Jakirović.