Prijava

Vaša prijava

‘Ako smo mogli slaviti u Splitu, Osijeku i Rijeci, možemo i u Maksimiru’


Da postoji oklada “tko će biti najzaposleniji čovjek na teren” u današnjem ogledu Gorice i Dinama, vjerojatno bi lovu bilo pametno uložiti na njega. Na Kristijana Kahlinu. Golman Gorice, ponajbolji golman HNL-a, neće se prehladiti između 18 i 19.45 sati, to je sasvim sigurno. S druge strane bit će europski Dinamo, prvak, kojeg je dodatno motivirala “nula” s Rijekom u prošlom kolu. Natjerat će Nenad Bjelica svoje igrače na juriš, ali neće u svemu tome ni Gorica šutjeti i gledati.

– Što očekujem? Prije svega, da ćemo imati dobru atmosferu u svlačionici, da ćemo izaći na teren borbeno, s vjerom u pobjedu. Da, baš tako, prije svega u pobjedu. Kao što smo vjerovali i prije nego što smo išli na Poljud, Rujevicu ili Gradski vrt. Ne znam zašto ne bismo mogli skinuti još jednog velikog protivnika u gostima – pita se Kahlina, svjestan da je pred njim i njegovim suigračima posao koji će mnogi nazvati nemogućom misijom.

Iako, gledajući prethodna tri međusobna ogleda Gorice i Dinama, teško se oteti dojmu da je praktički svaki put naš sastav mogao izvući nešto više. Pogotovo u posljednje dvije, maksimirskih 0-1 i goričkih 1-2…

– Dinamo ove sezone još nema poraz na Maksimiru, ali ja mislim da se neke karte mogu okrenuti i na našu stranu. S takvim stavom ćemo i istrčati na Maksimir. Naravno da će biti teško, no gledamo na ovu utakmicu kao i na svaku drugu – govori Kahlina.

Sumnjali su mnogi u njega na početku sezone, nisu vjerovali da je rješenje za prvoligaške izazove, dovodili su mu i konkurenciju, ali Kale, kako ga zovu suigrači, nije tip koji će odustati, ustuknuti, povući se…

– Taj neće loše braniti. Nikad! Da vidiš samo kako čovjek radi, koliko trenira, to je nevjerojatno – govorio nam je ovih dana jedan njegov suigrač, oduševljen najstandardnijim igračem u njihovoj svlačionici, ali i puno, puno šire.

Kahlina će, naime, u srijedu poslijepodne 99. put zaredom stajati na golu Gorice u prvenstvenoj utakmici. Otkad je došao, bilo je to u jesen 2017. godine, bila u pitanju druga ili prva liga, uoči svake utakmice sigurno je samo da sve počinje od Kahline.

– Je, ovo mi je 99. prvenstvena utakmica za Goricu u nizu otkad sam došao. Specifična je to situacija. Kad si sve izvrtim u glavi, shvatim da sam bio na 99 sastanaka prije utakmice, da je na papiru s početnom postavom 99 puta bilo moje ime… To je velika stvar, daj Bože da ovu 99. proslavimo pobjedom – poželio je Kristijan.

Stotinu utakmica u dresu Gorice već je odradio, sad Kahlina lovi stotu uzastopnu prvenstvenu… Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Spreman je Kahlina bio za svaku od dosadašnjih 98, bit će i za ovu. Kao i za onu u nedjelju protiv Osijeka. Jedna po jedne, stepenica po stepenica… To uporno ponavljaju iz goričkog tabora.

– Posebna utakmica? Pa dobro, bio sam i igrač Dinama, prošao cijelu njihovu školu, ali igrali smo već s njima, ne bih baš rekao da je posebna. Ona stota, protiv Osijeka, možda će biti posebnija, ipak je to veliki broj… Na početku sezone nisam mogao ni sanjati da ću skupiti ovoliko utakmica, ali već sam naučio koncetrirati se uvijek samo na prvu sljedeću utakmicu. Sad je to Dinamo – kaže Kale.

Ovo je definitivno najbolja sezona u njegovu životu. Sezona dokazivanja u prvoj ligi, sezona konačne potvrde, u kojoj je bio i blizu odlasku ove zime, no ipak je ostao doma. Pa je centralni događaj njegove zime ostalo ono spektakularno osvajanje Kutije šibica, na kojoj je vodio momčad jednako kao što u ostatku sezone vodi svoju Goricu.

– Ova grupa je toliko jaka zato što imamo jako puno igrača koji si u svakom trenutku u svlačionici pomažu međusobno. Uz trenerove naputke što tko mora raditi, i među sobom puno razgovaramo, pokušavamo biti što bolji. Slično je bilo i na toj Kutiji šibica, jer moraš znati što su bolje i lošije strane tvoga suigrača, kako sakriti te mane. Velika je stvar za nas to što puno pričamo. I na poluvremenu, i prije utakmice… Zato imamo takve rezultate – uvjeren je Kahlina, koji ne razmišlja previše o bilo kakvom “clean sheetu” u Maksimiru.

– Lako je za čistu mrežu, važno je da mi pobijedimo. Ili izvučemo bod. Pa neka onda bude i bod i čista mreža… No cilj su tri boda – zaključio je Kahlina sa smiješkom.