Prijava

Vaša prijava

VG Fest u šestom izdanju na novoj lokaciji


Pripreme za Velikogorički festival urbane kulture – VG FEST, spreman je za svoje šesto izdanje u kojemu donosi niz zanimljivih novosti. Festival seli na novu lokaciju, u hladovinu starih stabala parka ispred Muzeja Turopolja, gdje vas tijekom tri dana programa od 31.5. do 2.6. očekuju koncerti, kreativne radionice, izložbe, stand up i drugi zabavni programi, a novost je i chill zona s ugostiteljskom ponudom.

Festival će i ove godine predstaviti umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, DJ-eva do performera koji će “prošetati” Šetalištem Franje pl. Lučića, kako nosi ime park u središtu grada. Cijeli park postaje velika umjetnička platforma na kojoj će VG FEST kreirati posjetitelji i umjetnici. Iz vizualno-kreativnog dnevnog programa, u večernjim satima očekuje nas koncertni program koji donosi koncerte raznih žanrova. U petak 31. svibnja program „Retro is back“ oživljava glazbene ’80-te i ´90-te s legendarnim dvojcem “Jeans generacije” iz grupe „Neki to vole vruće“, a festival će završiti u nedjelju 2. lipnja uz prasak i to nastupom velikogoričke grupe Alive, a poslije njih slijedi rock poslastica – nastup grupe Bang Bang iza koje stoje hitovi poput ‘Imam’, ‘Nešto me pogodilo’, ‘Negdje na cesti’…

Plesni klub Megablast, udruga G.A.S., Gorički klub mladih, Gradska knjižnica, Centar za djecu, mlade i obitelj samo su neki od sudionika koji su zaduženi za kreativni sadržaj festivala u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe. VG FEST će ove godine imati i eko predznak budući da će se u sklopu festivala održati niz radionica vezanih uz ekologiju i zdrav način života.

Dugoročna prognoza donosi lijepe vijesti, idealne za druženja, zabavu i čagicu, a u chill zoni očekuje Vas izbor osvježavajućih pića i gastronomije!Zasigurno će se na šestom izdanju ovog festivala naći ponešto za svakoga!