Prijava

Vaša prijava

„Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb”


Udruga Željezničara slikara Plavo svjetlo Zagreb i Cro-Ilco Zagreb, neprofitne su udruge koje već nekoliko godina surađuju.

Budući da je ILCO invalidska udruga koja okuplja osobe oboljele od karcinoma probavnog mokraćnog sustava i djeluje na području Zagrebačke županije uvijek aktivna na promociji važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju probavnog sustava, a članovi Plavog svjetla svoj likovni talent rado dijele s potrebitima i ove godine organiziraju jednodnevnu humanitarnu likovne koloniju. Slike koje će sudionici naslikati tom prigodom biti će javno izložene na javno zdravstvenoj manifestaciji Dan Irisa koji se tradicionalno održava svake godine u svibnju na Cvjetnom trgu u Zagrebu i u svim većim gradovima Hrvatske.

Nakon izložbe slike će biti poklonjene našim sponzorima i donatorima bez čijih donacija udruga ILCO ne bi mogle djelovati. Kao i prijašnjih godina i ove godine uz slikare članove naše Udruge, odazvali su nam se dragi prijatelji iz Slovenije koji slikaju ustima, prijateljska udruga ULAK iz Karlovca kao i neka nova i eminentna lica slikarstva Grada Zagreba.

Tema: slobodna, materijal: svakom sudioniku po dva platna 40 x 50 cm. Bijela boja za ulje i

akril biti će dostupna za korištenje. Jedno naslikano platno potrebno je ostaviti organizatoru.

Ovaj projekt „Slikamo ustima, nogama i rukama za ILCO Zagreb” financiran je iz programa za kulturu 2019. Grada Zagreba.

Zanimljivo je da će se ova radionica održati u našem gradu točnije u Etno selu Novo Čiče 22.svibnja.

Program:

9.15 – organizirani polazak sudionika likovne kolonije Trg Kralja Tomislava Zagreb, Glavni željeznički kolodvor, ugibalište autobusa kod petog perona i pothodnika, za one koji dolaze vlakom ili javnim prijevozom

10.00 – 10.15 – okupljanje u ETNO SELU Novo Čiće

10.15 – 11.00 – piće dobrodošlice i obraćanje organizatora sudionicima likovne kolonije

– podjela materijala

– zajednički doručak

11.00 – 15.00 – sudionici slikaju

15.00 – zajednički ručak

17.00 – podjela zahvalnica sudionicima

18.00 – nastavak druženja

Povratak za Zagreb po dogovoru sudionika.