Prijava

Vaša prijava

VIDEO Kad Poljak priča hrvatski… Zwole najavio Osijek borbom s padežima


Kad je prošlog ljeta, kao prvo prvoligaško pojačanje, Lukasz Zwolinski (26) iz rodnog Szczecina, poljskoga grada na obali Baltičkog mora, stigao u Veliku Goricu, imao je tri cilja. Prvo – napraviti rezultat s Goricom. Drugo – zabijati golove, biti u vrhu ljestvice strijelaca. I treće – naučiti hrvatski. Prva dva cilja je, uz pomoć suigrača, ostvario, a ni s trećim mu ne ide nimalo loše.

– Uzeo sam učiteljicu hrvatskog, moja zaručnica Inez i ja dva puta tjedno se nalazimo s njom na različitim lokacijama po gradu i učimo jezik – otkrio nam je Zwole malo nakon što je došao.

Desetak mjeseci poslije, u trenucima kad prvenstvo ulazi u svoju posljednju fazu, na konferenciji za novinare pokazao je koliko je i što naučio…

– Ne idem više na tečaj hrvatskog, trener me zezao da samo bacam novce na to, a da ništa ne znam – sa smiješkom je rekao simpatični Poljak, koji je po završetku sezone odvesti svoju Inez pred oltar i učiniti je gospođom Zwolinski.

Trenutačno je na 14 golova, četiri manje od vodećeg stijelca Mirka Marića iz Osijeka, no i sam kaže da mu to nije ključno kad je riječ o osobnim ambicijama.

– Naravno da bih volio biti najbolji strijelac lige, ali pokušavam se što manje zamarati time. Uostalom, i trener mi je rekao: ‘Zwole, budeš li radio za momčad, borio se za svaku loptu, golovi će doći. Budeš li razmišljao samo o tome kako ćeš zabiti, nećeš zabiti ništa’. I slažem se s time. U ovom trenutku najvažnije je da damo svoj maksimum u posljednja dva kola i s osmijehom na licu otići na odmor – kazao je Zwole.