Prijava

Vaša prijava

FOTO Više od 600 biciklista na Gastro-etno biciklijadi u Novom Čiču


Promjenjivo vrijeme posljednjih dana nije demotiviralo posjetitelje današnje gastro-etno bicklijade u Novom Čiču, u njenom drugom izdanju. Biciklirali su i mladi i stari, a naišli smo i na zanimljive primjerke bicikala.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

Točno u 13 sati, prema planu i programu, krenula je biciklistička povorka popraćena bakljom i motoristima, a prizor je bio zaista maestralan. Toliko ljudi na jednom mjestu, koji su umjesto zabave na zatvorenom pronašli motivaciju za rekreacijom i druženjem na svježem zraku, na putu do cilja. U turi dugačkoj 24 kilometara, biciklisti su pedalirali kroz brojna naselja našega kraja.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

Predsjednik KUD-a Novo Čiče, gospodin Stipo Duvnjak s osmijehom nam je otkrio kako se sav trud oko organizacije drugog izdanja ove manifestacije itekako isplatio, te da je odaziv veći nego na prvoj biciklijadi.

– Sretni smo i zadovoljni, prijavilo se preko 600 ljudi. Zbog vremenskih uvjeta očekivali smo manji broj ljudi, no dogodilo se upravo suprotno. Danas bicikliraju djeca od dvije godine, pa do 85-godišnjih bakica. Osim biciklijade i vožnje, želimo prezentirati Turopolje, pa smo pripremili bogatu gastro ponudu – turopoljski odojak, šarana na rašljama, kotlovinu, gulaš, a imamo čak i sarmu iako nije zimski period – otkrio nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Novo Čiče.

 

Među okupljenima naišli smo na predstavnika našega grada, koji je s veseljem nazočio ovoj manifestaciji, dajući pritom podršku i organizatorima na multidimenzionalnosti ovog događanja.

– U organizaciji KUD-a Čiče današnja biciklijada privukla je brojne rekreativce. Posebno nas veseli vidjeti ljubitelje biciklizma koji su stigli čak iz grada Zagreba i susjednih gradova, te naših općina. To je pokazatelj uspješnosti ove manifestacije, kroz koju svi posjetitelji imaju prilike uživati u društvenim aktivnostima, razgledavanju etno kućica Turopolja, gastronomskoj ponudi – kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

U mnoštvu ljubitelja vožnje na dva kotača naišli smo na veselu Mateju, koja je s društvom odlučila provesti svoj slobodan vikend aktivno.

– Ovo mi je prva biciklijada, jako me se dojmilo sve, super mi je ovdje i sigurno ću ponovno ići na neku od sljedećih biciklijada. Preko tjedna radim tako da preferiram aktivno provoditi vikende na otvorenom – rekla nam je Mateja Repač, jedna od sudionica ovogodišnje biciklijade.

Galerija fotografija


Juan Miro