Prijava

Vaša prijava

‘Šanse za Europu su nam male? Vidjeli ste i u Ligi prvaka, sve je moguće…’


Iz perspektive neovisnog promatrača, gledatelja koji je došao vidjeti lijepu nogometnu predstavu, ovo baš i nije bilo ispunjeno poslijepodne. Gorica i Osijek odigrali su tvrdu, “ratničku” utakmicu, s puno faula, duela, čvrstih startova… I, što je na kraju ipak najvažnije, s jednom loptom u mreži Osijeka! Gorica je pobijedila 1-0 i uzela tri boda koja su omogućila da sanjamo do kraja, do posljednje utakmice sezone.

– Odigrali smo jako dobru utakmicu, pogotovo s taktičke strane. Sve što smo se dogovorili, pripremali kroz ovaj tjedan, dečki su napravili jako dobro, uz ogromnu potrošnju. Osijek igra specifično, ali uspjeli smo im sve zatvoriti. Ako me pamćenje služi, nisu nam uspjeli stvoriti niti jednu ozbiljniju šansu. Osim, naravno, ubacivanja, koja su uvijek opasna. Ovoga puta bili smo jako koncentrirani, pa nas je u tim prekidima možda malo i ‘nagradilo’. Na kraju, sve u svemu, zaslužena pobjeda – zadovoljno je konstatirao trener Gorice Sergej Jakirović.

I nije pobjeda sama po sebi bila jedino što ga je učinilo sretnim ove nedjeljne večeri.

– Imamo 56 bodova, pet utakmica zaredom pobijedili smo kući, uzeli smo najviše bodova kao debitanti, i ja sam jako zadovoljan. Ponosan sam na svoju momčad i na sve ljude u klubu. Puno se spominje to da smo najugodnije iznenađenje lige, tako je i moglo biti u prvom dijelu sezone, ali sad je ovo već kontinuitet. Postigli smo ono što smo željeli, da možemo igrati sa svima ravnopravno i mislim da će nas sljedeće sezone svi itekako ozbiljno shvaćati – kazao je Jakirović.

Bilo je i nervoze na teren, obje klupe žustro su reagirale na sudačke odluke… Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Pretekla je, dakle, Gorica kao debitant dosadašnjeg rekordera RNK Split, i na taj se način upisala u povijesne knjige, učinila sezonu još malo ljepšom. Idealan rasplet bio bi kad da se i u posljednjem kolu sve poklopi, da Inter nekako uspije pobijediti Osijeka i otvori vrata Gorici. Sve utakmice igrat će se u istom terminu, osim rezultatski nevažnog ogleda Istre i Rudeša. Nedjelja, 19 sati…

– Naravno da je Osijek bolja momčad od Intera, da će pokušati napraviti sve za uspjeh. Dovoljan im je i bod, ali sve dok traje… Ovo je sport, nogomet, pokazalo se više puta da je sve moguće. Pogotovo ove sezone, u Ligi prvaka, recimo. Na nama je da damo sve od sebe da dobijemo utakmicu, a što će biti u Osijeku, na to ne možemo utjecati. I ako Osijek na kraju završi četvrti, neće biti nezasluženo, jer već sam rekao da je to momčad koja je pobjeđivala i Dinamo, i Rijeku, i Lokomotivu – završio je Jakirović.

Onako iz bliza, poznavajući ga, ne bi se baš reklo da su ovo prazne priče. Jakir još nije odustao, neće odustati ni njegovi igrači, pa još ako stignu dobre vijesti iz Osijeka… Ali opet, ako i ne stignu, ostaje tih 56 bodova, ostaje fantastičan dojam iz ove sezone.