Prijava

Vaša prijava

FOTO Vukomerička ulica otvorena za promet


U okviru predviđenog roka završeni su radovi na Vukomeričkoj ulici, a koja povezuje dvije ključne prometnice, ulice Ljudevita Posavskog i Andrije Kačića Miošića. Otvaranjem sortirnog centra Hrvatske pošte ova prometnica postat će prometna žila kucavica ovog dijela grada. Ovdje će se svaki dan služiti više tisuća zaposlenika gospodarskih subjekata smještenih u neposrednoj blizini iste.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

Izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Draženom Barišićem obišlo je Vukomeričku ulicu, koja je puštena u promet. Vrijednost investicije je četiri milijuna kuna, a izvođač radova gradska komunalna tvrtka VG Komunalac.

– U dužini od 450 metara, ova ulica ima puni potencijal gradske, ali i servisne ulice za velike pogone i projekte koji se uskoro otvaraju. Središnji distributivni centar Hrvatske pošte koji će se otvoriti za otprilike mjesec i pol dana, u kojem će u prvoj fazi raditi oko 1200 djelatnika, a u drugoj fazi možda još toliko. Osim proizvodnih i uslužnih djelatnosti, očekujemo otvaranje tercijarne ekonomije, otvaranje  ugostiteljskih objekata i slično. Pozivam naše sugrađane da koriste ovu ulicu – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Tomislava Bradić/Cityportal

Iz VG Komunalca zadovoljni su rekonstrukcijom Vukomeričke ulice, prilikom koje se posebno posvetila pozornost, kako na gospodarstvenike, tako i na pješake, te bicikliste koji će prolaziti ovim dijelom našega grada.

– Odrađena je potpuna rekonstrukcija u 89 radnih dana, od ugovorenih 95 dana. Možemo biti ponosni s onim što je napravljeno. Bitno je naglasiti da je tijekom radova svim gospodarskim objektima ovdje bila omogućena neometana prometna komunikacija. Obnovljena je i cesta između Kauflanda i INE, raskrižje koje dolazi od ulice Ljudevita Posavskog, a postavljena su i dva uspornika, kako bi se izbjegle ugroze i prekoračenja brzine. Biciklisti i prolaznici mogu uživati u gotovo dvije tisuće kvadrata pješačko-biciklističke staze, te 4.300 kvadrata asfaltirane prometnice – otkrio nam je direktor VG Komunalca, Jurica Mihalj.