Prijava

Vaša prijava

Znate li koja su imovinska prava u Vašoj bračnoj zajednici?


Nisu sve ljubavne priče u stvarnom životu sa sretnim zavšetkom kao u Grimmovim bajkama i romantičnim filmovima produkcije Hollywooda. Upravo o ishodima bračnog kraha i života nakon razvoda nadolazećeg ‘četrtog četrtka’ radionicu pričat će gošća i  voditeljica radionice ‘Što (svaka žena) treba znati o bračnoj stečevini?’, naša sugrađanka i odvjetnica Gordana Muraja. , održat će se radionica o imovinskim pravima u bračnoj zajednici.

 Ne kaže se uzalud – kad si zaljubljen slijep siKad donosimo odluku o tome da ćemo živjeti s partnerom u pravilu nam prije zaključenja braka razgovor o imovini nije na kraj pameti, jer u ovu zajednicu ulazimo s očekivanjima da će naša ljubav preživjeti sva iskušenja i trajati zauvijek. Tako su sigurno mislili i oni koji nakon prosječnih 14,7 godina braka čine RH statistiku od 34 razvedena na 100 zaključenih brakova, a koji su svog partnera stvarno upoznali na sudu, u ratu za podjelu žlica i vilica.

Razvod je dovoljno stresan sam po sebi da uz njega ne želimo prolaziti i dugotrajni sudski postupak ratovanja oko imovine – a do kojeg ne mora doći ako pravovremeno, dok smo još u dobrim odnosima s partnerom, poduzmemo prave korake koji će rat učiniti suvišnim.

Što učiniti kada Vam bračni život ne kroji priču – ‘Živjeli su sretno do kraja života’? Znaš li svoja prava u slučaju raskida braka/partnerstva? Znaš li kako zaštiti svoje ekonomske interese? PRAVA pripadaju onima koji ih poznaju i koji se za njih (iz)bore! Sve to možeš doznati već ovog četvrtka u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica – Središnji odjel za odrasle.