Prijava

Vaša prijava

Danas je taj dan, osim brašna, žvižduka i veselja norijada će utjecati i na javni prijevoz


Red suza, red smijeha, plesa i pjesme pa opet suze – tako otprilike svake godine i u svim gradovima izgleda norijada, dan u kojemu se maturanti opraštaju od škole. Službeni program započinju u 11 sati na glavnom zagrebačkom trgu gdje će se okupiti oko 6000 maturanata te nakon toga predvođeni zagrebačkim gradonačelnikom krenuti prema Bundeku. Tamo će ih dočekati još oko 2000 maturanata te će se nastaviti organizirani program do 21. sat.

Zbog vesele povorke biti će i regulirani promet. Trasa kretanja kolone maturanata: Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Trg Nikole Šubića Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice – Avenija Većeslava Holjevca – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek.

Od 12.15 do 14 sati očekuje se zatvaranje za promet Mosta slobode te će autobusne linije s terminala Glavni kolodvor biti preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase.

Stručne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu kako bi prolazak kolone maturanata u najmanjoj mogućoj mjeri utjecao na redovitost tramvajskog i autobusnog prometa. Te se moli građane ako su u mogućnosti da za vrijeme povorke ne idu prema gradu i da imaju strpljenja.