Prijava

Vaša prijava

Lukavec čvrsto prema tituli, Turopoljcu treba čudo, Gradići traže spas


Naš ponos i dika prvoligaš Gorica do kraja sezone još mora odraditi utakmicu s Lokomotivom i bez obzira na ishod, uprava kluba na čelu s predsjednikom Nenadom Črnko, stručni stožer, igrači pa i navijači odradili su sjajan posao kao novaci u elitnom razredu. O tome neka više zbore ipak mjerodavniji, a pomalo u sjeni gore navedene činjenice pratio se pažljivo i amaterski nogomet, posebno klubovi iz Turopolja.

I u nižim rangovima polako se finiširaju prvenstvena natjecanja. Trećeligaš Kurilovec, koji je zapravo filijala Gorice, odradio je također sjajnu sezonu u idealnoj ligi klubova Zagreba, zagrebačkog prstena, Kvarnera i Istre. Do kraja su još dva kola, za vikend na SRC Udarnik stiže Jarun, a onda na kraju slijedi gostovanje kod Dubrave Tim kabela. Sadašnje peto mjesto u redoslijedu 18 renomiranih trećeligaša praktički je osigurano, ali možda je važnija spoznaja da u Kurilovcu stasaju mladi igrači kojima trener Perica Vidak itekako opravdano vjeruje. U tome je i bit suradnje dva kluba iz istog grada jer mnogi su u Kurilovec i stigli iz Gorice. Bilo bi zaista sjajno da neki od njih zasluže povratak.

Moramo se dotaknuti i najavljenih reorganizacija 3. HNL i povećanja broja istih s tri na pet u Hrvatskoj. Gotovo svakom simpatizeru nogometa spomenuto nije logično jer nakon samo jedne sezone, navodno se ide na formiranje samo jedne, jedinstvene treće lige? Ima li tu logike ili običnom laiku nisu poznate sve činjenice?

Turopoljski četvrtoligaši Dinamo Odranski Obrež, Odra i Gradići nažalost nisu iskoristili najavljenu reorganizaciju trećeligaša. Iz 4. HNL središte, napredovat će nekoliko najbolje plasiranih klubova ali dinamovci iz Obreža su tek sedmi s povećim bodovnim zaostatkom za šestom Zelinom. Odra je na sigurnom što se ispadanja tiče a neobično se dogodilo u Gradiću. Na gostovanje u Zabok otišlo je samo devet igrača i poraz 4-9 je logičan, a Gradići s Moslavinom dijele pretposljednju poziciju. Koliko će klubova ispadati, tek će se vidjeti nakon raspleta u jačim ligama.

Lukavec u završnicu prvenstva ulazi s četiri boda više od drugoplasiranog Dinama iz Jakovlja… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četiri kola prije kraja natjecanja, vrlo zanimljivo je u petom rangu, Jedinstvenoj županijskoj ligi. Turopoljski ligaš Lukavec je vodeći s četiri boda više od Dinama Jakovlje. Lukavčani do kraja igraju kod Rakovca i Laduča a domaćini su Klasu i Rugvici Sava 1976. Mnogi bi mnogo uložili na sigurne pobjede Lukavca kontra Klasa i Rugvice, za teoriju je još potrebna pobjeda u Rakovcu ili Laduču. Lukavčani prognozu sigurno mogu ispuniti ali pričekajmo jer nogomet je nepredvidiv. Dinamo Jakovlje gostuje kod Sloge u Križu i Zrinskog u Farkaševcu a ugošćuje Stupnik i Sutlu. Papirnato, to je teži raspored od onog koji ima Lukavec.

Za kraj smo ostavili županijske prvoligaše istočne skupine. U 1. ŽNL istok igra osam klubova NS Velika Gorica a najuspješniji je Turopoljac na drugoj poziciji uz zaostatak od pet bodova za liderom Naftaš Ivanić. Intrigira činjenica da se vodeći dvojac sastaje međusobno u posljednjem kolu i to na igralištu na Knejama u Kuču. Prije velikog okršaja dobro je vidjeti raspored. Naftaš u Ivaniću čeka Meštricu i slabašno Oborovo a ide na okršaj Buni u Malu Bunu. Dobije li sve utakmice, Naftaš je matematički prvak i utakmica s Turopoljcem bit će formalnost. Ako Ivanić negdje kiksa, moglo bi biti vrlo veselo u zadnjem kolu. Jasno, prije toga Turopoljac mora dobiti u gostima Ostrnu i Mladost u Obrezini te doma Dubravu Vrbovečku. Lako sigurno neće biti momčadi trenera Vlade Horvata koji, kako smo čuli, do kraja prvenstva ima zanimljiv ritual za konačni trijumf. Sretno šefe iz Starog Čiča, ali i Turopoljcu, fortuna će dobro doći.

Jelačić iz Vukovine je uz bok vodećima na trećem mjestu. Trener Siniša Mioković, koji je preuzeo momčad tijekom prvenstva, ima dobre igrače i ako svi zajedno ostanu u klubu, sljedeća sezona mogla bi biti njihova. Ostali turopoljski klubovi Vatrogasac Kobilić (48 bodova), Mraclin (43), Mladost Obrezina (40), Meštrica (39) i Buna (26) raspoređeni su redom od šestog do desetog mjesta. Ostali vode bitke za ostanak u ligi a među njima i Dinamo Hidrel iz Novog Čiča s 23 boda na svom kontu, samo jednim više od Kloštra na “vrućoj” 14. poziciji.