Prijava

Vaša prijava

Danas je dan plavog irisa


U subotu, 25. svibnja 2019. godine, u organizaciji Udruge Cro – ILCO Zagreb i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i drugim zainteresiranim institucijama, obilježava  se „Dan plavog irisa“.

Obilježavanje ovog dana namijenjeno je osobama koje su oboljele od raka debelog crijeva te žive s njegovim posljedicama.U Zagrebu se svake godine bilježi  više 600 novooboljelih osoba te više od 360 umrlih. Podaci na razini Hrvatske, također, za sad ne ohrabruju i ne pokazuju silazne trendove te se godišnje bilježi više 3.000 novooboljelih i oko 2.000 umrlih osoba. Stoga se navodi kako je bitno educirati se na vrijeme jer se rak debelog crijeva može u potpunosti izliječiti ako se otkrije na vrijeme.

Povodom toga dana Udruga željezničara Plavo svjetlo Zagreb i Cro – ILCO Zagreb organiziralo je u srijedu koloniju U Etno naselju Novo Čiče, gdje su slikari amateri slikali, te su slike poklonjene udruzi Cro-ILCO.

-Ako barem jednom čovjeku pomognem, puno sam napravila jer ako se na vrijeme jave liječniku sve se može riješiti i izliječiti-rekla je predsjednica Udruge Cro-ILCO Marija Banjad

 


Sretan Uskrs !