Prijava

Vaša prijava

FOTO Rekordan broj ekipa na Turopoljskom Chill & Grill-u


U Novom Čiču jučer su snage u pripremanju roštilja odmjerile 33 ekipe. Turopoljski Chill & Grill i ove godine privukao je brojne zaljubljenike u mesnate delicije sa žara u Etno naselje. Miomirisi roštilja preplavili su cijelo mjesto i privukli veliki broj posjetitelja. No, dobrog roštilja nema bez iskusnog majstora. Pokušali smo doznati recept za ukusan roštilj.

– Važno je koristiti domaće sastojke i začine te ne pretjerivati. Najbolje je meso peći na žaru nastalom od drveta, a najbolja je bukovina ili grabovina – otkrio nam je Zvonko.

Krešo je imao sasvim drugačiji pristup. Naglasak je stavio na timski duh i uigranost cijele ekipe.

– Tajna dobrog roštilja je prvenstveno dobro raspoloženje, dobra suradnja i prije svega dobra organizacija. Mi smo se dobro organizirali. Podijelili smo poslove i mislim da smo na visini zadatka – istaknuo je naš sugovornik.

Turopoljski Chill & Grill, po prvi put u službenoj ulozi, posjetila je i novoizabrana direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije. Kako kaže, i prije privatno posjećivala najpoznatiju turopoljsku roštiljadu.

– Svaka pohvala organizatorima za okupljanje ovako velikog broja sudionika i gostiju. Sve preporuke za buduće aktivnosti, jer vidi se kako se sav  trud i rad organizatora isplatio. Ovakve manifestacije važne su i za Veliku Goricu, koja je najveći sudionik u našem prihodu od boravišnih pristojbi i mogu reći da je ona perjanica turizma Zagrebačke županije – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Među ekipama susreli smo i neke stare znance, dvije ženske ekipe. Dragica Ceković predvodila je ekipu Udruge žena Općine Kravarsko, a Katica Pejak Jerleković ekipu Udruge ‘Uzornih hrvatskih seoskih žena’.

– Ovo je jedna prekrasna manifestacija. Njezin humanitarni karakter podržao je i veliki broj ljudi koji se ovdje okupio. Danas su nam se u ovoj humanitarnoj manifestaciji pridružile i kolegice iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba . pohvalila se Pejak Jerleković.

Ovogodišnje izdanje Turopoljskog Chill & Grill-a imalo je humanitarni karakter. Naime, novac prikupljen od kotizacija ekipa donirat će se za liječenje i rehabilitaciju Josipa Filipovića.

– Humanitarnoj akciji pridružili su se i nogometaši HNK-a Gorice, ali i rukometaši RK-a Gorice koji su poklonili službene dresove s potpisima igrača za licitaciju. Novac prikupljen na njoj, također, će biti namijenjen Josipu – rekla nam je Lucija Lamešić, voditeljica Goričkog kluba mladih, koji je uz KUD Čiče i Turističku zajednicu Velike Gorice bio suorganizator manifestacije.

Pobjednik ovogodišnjeg turopoljskog roštilja je ekipa Udruge mladih Opčine Orle, a u sklopu humanitarne akcije prikupljeno je sedam tisuća kuna.

Galerija fotografija