Prijava

Vaša prijava

Jedan otišao, drugi ostao, treći se – zaručio! I to nasred mora…


Nogometaši Gorice su na odmoru, razasuli su se svijetom u potrazi za mirom i tišinom, za mjestom na kojem će odmoriti tijelo i dušu nakon naporne i zahtjevne sezone. Vremena za odmor nema puno, početak priprema za ovu sezonu zakazan je već za 14. lipnja, što znači da će igrači imati ukupno 17 slobodnih dana između dvije sezone… I svatko to vrijeme koristi na svoj način.

Stranci su otišli svojim kućama, uživaju po Senegalu, Rumunjskoj, Ugandi, Poljskoj, Nigeriji, Nizozemskoj i Gani, Suk je skočio i do Turske, a domaći dečki su tu, bliže… Recimo, Kristijan Lovrić je otišao na more, uzeo brod i vrijeme između dviju sezona odlučio iskoristiti da učini ovo:

Njegova Monika je, pogađate, rekla “da”:

Za to vrijeme – dok je ljubavna priča dolje na moru na svom vrhuncu – polako se mijenja krvna slika goričke svlačionice. Nakon Godfreya Oboabone i Gigija Mchedlishvijija, iz kluba je otišao i Marko Veriga, 22-godišnji golman koji je dres Gorice nosio od ljeta 2017. godine. Međutim, vrlo rijetko je taj dres i natapao znojem, budući da u tom razdoblju nije bilo nimalo zahvalno biti zaposlen na poziciji rezervnoga golmana Gorice. Prvi golman svo to vrijeme bio je, naime, “vječni” Kristijan Kahlina, autor nevjerojatnog niza od 101 uzastopne prvenstvene utakmice među goričkim stativama.

Iz Kahlinine perspektive čudesan doseg, ali naravno da u takvoj situaciji Veriga nikad nije dočekao svoju šansu. Ni jednu jedinu. I Goricu napušta s nula nastupa u prvenstvu, tek s ponekim u kupu i prijateljskim utakmicama. Dvije godine je radio, trenirao i čekao, a sad će krenuti svojim putem. Negdje gdje će, sasvim je sigurno, imati puno više prilike pokazati koliko vrijedi. I gdje god da bude, pratit će svoj bivši klub.

– Želim zahvaliti svim ljudima u klubu, svim igračima koji su mi pružili pomoć i bili podrška kada god je bilo potrebno. Puno sam naučio od njih i zahvalan sam na svim trenucima za pamćenje u ove dvije godine igranja u Gorici. Sretan sam što sam bio dio momčadi koja je ušla u Prvu ligu jer je to bio prelijep osjećaj i nadam se da će iduće sezone dečki ostvariti i novi cilj, a to je ulazak u europski nogomet! – poželio je Veriga na rastanku.

Koliko mu je teško bilo svo ovo vrijeme govori i činjenica da je cijelu ovu sezonu proveo kao treći golman. Na klupi je bio samo šest puta, prvo od drugog do četvrtog kola sezone, a zatim od prve do treće utakmice proljetnog dijela prvenstva. Dvaput protiv Intera, dvaput protiv Slavena, po jedanput protiv Hajduka i Rijeke… Definitivno premalo prilika da bi jedan 22-godišnji golman, s Dinamovom školom iza sebe, mogao biti zadovoljan. Ispred njega je u prvom dijelu sezone bio Rumunj Laurentiu Branescu, danas drugi golman Žalgirisa, a na proljeće je ulogu goričkog drugog golmana preuzeo Ivan Čović. Koji je u petak ujutro produžio ugovor s Goricom.

Čović je 28-godišnjak, golman s velikim prvoligaškim, ali i inozemnim iskustvom. Branio je ranije u karijeri za Hrvatski dragovoljac i Inter, okušao se u Grčkoj i Rumunjskoj, a s takvim referencama može biti dobra opcija i za “jedinicu” u slučaju da Kristijan Kahlina napusti klub ovoga ljeta. Novi ugovor traje mu do ljeta 2020.


Promocija Žira