Prijava

Vaša prijava

FOTO Mimohod i smotra vatrogasaca kao dio rođendanske proslave


Mimohodom i smotrom vatrogasnih postrojbi i vozila još jednom smo pokazali brojnost, snagu i tradiciju vatrogastva u našem kraju, istaknuo je ponosno gradonačelnik Dražen Barišić nakon što je završen impresivan mimohod naših vatrogasaca kroz Veliku Goricu, a zatim i smotra ispred prostorija Javne vatrogasne postrojbe.

Kolona vozila prošla je kroz grad i svoj kratki put završila “kod vatrogasnog”, kako većina Goričana poznaje ovaj objekt. Baš je tamo organizirana i smotra, na kojoj su sudjelovali svi DVD-ovi s goričkom područja. Sudeći po tome, Velika Gorica se doista može smatrati gradom vatrogastva…

Obilježavanje 40 godina profesionalnog vatrogastva u našem gradu počelo je u petak navečer svečanom sjednicom, a nastavljeno je upravo mimohodom i smotrom, ali i Danom otvorenih vrata, koji je u subotu trajao od 11 do 14 sati. Naši najmlađi imali su priliku iz prve ruke vidjeti opremu koju koriste vatrogasci, a upravo njim, djeci i mladima, bit će zanimljivo i u nedjelju. Naime, posljednji dan proslave rezerviran je za popularni “Fire combat”, vatrogasno natjecanje koje će početi u nedjelju u 9 sati.


Dan otvorenih vrata