Prijava

Vaša prijava

Danas kreću Goričke večeri


Goričke večeri tradicionalna su manifestacija koju Pučko otvoreno učilište Velika Gorica svake godine organizira u suradnji s udrugama i drugim velikogoričkim organizacijama. Uključuje razne kulturne programe – koncerte, plesne nastupe, predstave, promocije kulturnih sadržaja. Već danas kreće prvi dan ove manifestacije koja će trajati do  18. lipnja na sljedećim lokacijama: Atrij u Šetalištu F. Lučića, Dvorana Gorica, Dvorana Galženica i Crkva sv. Petra i Pavla. Pozornice s više od 40 umjetnika, na ovogodišnjem 7. izdanju IZLOŽBE KANTAUTORA, bit će smještene na Ranchu Kurilovec.

Nažalost, najavljivani recital “Takvim sjajem može sjati” u čast Arsenu Dediću i izvedbi Ksenije Erker odgođen je zbog bolesti izvođačice, pa se sam početak ove kultne gradske manifestacije pomaknuo na četvrtak kad nam u goste stiže teatar Puna kuća s predstavom “Zvukolika šuma”. Riječ je o dječjoj predstavi autorica Svetlane Patafte i Lucije Stanojević, a u izvedbi Svetlane Patafte i violinista Dominika Kisića i Petre Bratković. Interaktivna je to predstava o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, ton i melodija u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide s izvođačima, a na kraju predstave publika postaje „orkestar“.Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djeca se pripremaju za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe. Početak je u 19 sati u atriju Šetališta F. Lučića 15, a u slučaju lošeg vremena seli u dvoranu Galženica.

Lipanj u Gorici sve je samo ne dosadan! Donosimo Vam program Goričkih večeri kako biste našli nešto za sebe u u večernjim satima. Ulaz na sve programe je besplatan.  Program možete detaljnije proučiti na web stranici Pučkog otvorenog učilišta.