Prijava

Vaša prijava

Nika Lučan Grgić i Tina Krmpotić najbolje u kategoriji umjetničkog plesa!


Zagrebačka županija 16. godinu zaredom nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s područja Zagrebačke županije koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.  Nagrađeni su učenici osnovnih i srednjih škola koji su na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u konkurenciji komornih sastava te na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u pojedinačnim kategorijama osvojili jedno od prva tri mjesta.

Najbolje u državi su učenice goričke Umjetničke škole Franje Lučića Nika Lučan Grgić pod mentorstvom Ane Vesel Križaj i Tina Krmpotić, čija mentorica je Mia Zalukar. Naše sumještanke natjecale su se u umjetničkom plesu.  Drugo mjesto, također u kategorijama suvremenog plesa, zauzeli su naši Marino Jakovčević, Dorotea Domović, te Lana Šumiga, a treću poziciju učenice Emily Kompesak te Franka Vidaković. Svima nagrađenima,kao i njihovim mentorima poklon bonove uručuje župan Stjepan Kožić.

Osim vlastitih uspjeha, ovi su mladi ljudi promovirali Zagrebačku županiju kao županiju umjetnosti i znanja u kojoj poučavaju najbolji profesori i nastavnici. Uspjesi učenika ne bi bili mogući bez potpore i vođenja njihovih mentora, te će i mentori nagrađenih učenika primiti zaslužene nagrade. Najuspješnije na državnim natjecanjima, Županija ove godine nagrađuje na tri zasebna prijema.