Prijava

Vaša prijava

Gorički reprezentativci slave na Euru: Pala je Poljska, na redu je Rusija


Hrvatska nogometna reprezentacija gluhih na Europskom prvenstvu u gradu Heraklionu na otoku Kreti u Grčkoj odigrala je svoju prvu utakmicu u skupini i pobijedila Poljsku 3-2. U četvrtak je novi suparnik vrlo snažna Rusija, a u subotu isto tako dobra Njemačka. Protiv Poljske igrali su Marko Prošenski iz Velike Gorice, Darko Val, Andro Crnogaj (od 84. Leonardo Vučak), Josip Smokvina, Dalibor Međimurec, Toni Mladić, Karlo Šanjug (od 65. Kristian Selaković), Luka Roso, Mirko Blažević, Mirko Vukić (od 90. Ivan Vidaković), Karlo Vidaković (kapetan). U zapisniku su još bili Antonio Škvorić i Hrvoje Francizi.

Izbornik je Josip Jozo Bogdanović, a treneri Ivica Vidaković i Filip Bogdanović. Fizioterapeut je Božidar Marčec iz Novog Čiča. Pogotke su postigli Roso u 21. minuti za 1-0, Vukić u 29. za 2-0 te isti igrač u 57. minuti za 3-1. Na Europskom prvenstvu gluhih sudjeluje 16 nacionalnih selekcija.

– Utakmica je bila teška, ali moji igrači dali su sve od sebe i zasluženo smo pobijedili. Svi su odigrali na visokoj razini ali moram posebno istaknuti Rosu, Vukića i Blaževića. Danas u četvrtak slijedi jaka Rusija i nadamo se povoljnom ishodu. Pozdravljam sve u Hrvatskoj koji nas prate – istaknuo je izbornik Jozo Bogdanović, a igrač Luka Roso je naglasio:

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam nastupio za hrvatsku reprezentaciju gluhih i kao najmlađi debitant postigao zgoditak. Jako mi je drago što smo se maksimalno borili za domovinu i naše ljude. Prvo poluvrijeme smo dominirali a drugo smo malo fizički pali, međutim zasluženo smo pobijedili. Sada slijedi Rusija i dat ćemo sve od sebe. Nadam se da ću ponovno zabiti gol za Hrvatsku.

– Ponosan sam na svoje suigrače i sebe zbog ove pobjede koja je teško izborena. Drago mi je što sam dao svoj doprinos s dva gola, koja su se pokazala presudna za pobjedu. Koncentrirani smo sada na Rusiju i nadamo se dobrom rezultatu – zaključio je igrač Mirko Vukić.