Prijava

Vaša prijava

Probajte najbolje turopoljske štrukle u Buševcu!


Približava se najveća manifestacija u organizaciji Društva žena Buševec. Članice ove udruge pripremaju bogat zabavni program, kao i široku gastronomsku ponudu. Glavna zvijezda na meniju su domaći štrukli, kuhani ili pečeni, slatki ili slani, sa sirom, marelicama i višnjama. Na svoje će doći i ljubitelji turopoljskog gulaša, kotlovine ili roštilja, ali za one slatkog nepca na stolu će se naći i domaće gibanice raznih vrsta.

U Društvu žena Buševec ponosni su na svoju najveću manifestaciju, te su nam ove vrijedne žene otkrile tko sve može prezentirati svoje štrukle na ovogodišnjoj štruklijadi.

– Priredile smo bogat program s početkom u 14 sati s bogatom gastro ponudom. Naglašavamo kako za natjecanje u najbolje pripremljenim štruklima mogu se prijaviti svi koji smatraju da ih znaju i vole praviti. Svi prijavljeni uzorke mogu predati između 15 i 16 sati, a mogu se priložiti pet komada štrukli. Proglašenje očekujemo oko 17 sati, a u večernjim satima za glazbeni dio zadužen je Dinacordi-Luna Band  – ističe tajnica Društva žena Barbara Kos.

Gospođa Barbara Kos otkrila nam je i kroz koje starinske igre će se ljubitelji sportskih aktivnosti moći natjecati, pri čemu se najviše raduju novouvedenoj disciplini ruljenja kukuruza.

-Imamo i natjecanja u starinskim igrama, na koja se prijavljuju svi od sedme do 77. godine života. Sudionici se mogu okušati u vožnji u tačkama, piljenju drva, skakanju u vreći, potezanju užeta i od lani novu disciplinu ruljenja kukuruza što se već dulje vrijeme nema prilike svuda vidjeti, a ljudi su time bili oduševljeni – nadodala je Barbara Kos.