Prijava

Vaša prijava

Prijavite se i postanite najuzornija hrvatska seoska žena


Počele su prijave za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene koje će se 12. listopada održati u Ozlju. Najuzornija hrvatska seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela.

Kako kažu iz Udruge Uzorne hrvatske seoske žene, tim projektom žele promovirati ulogu žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

– Pripreme su u punom jeku. Dosad su nam se prijavile žene iz Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te Grada Zagreba. Kandidatkinje se mogu prijaviti do 30. lipnja. Zagrebačku županiju ove godine mogla bi predstavljati Velikogoričanka Snježana Dijanežević – otkrila nam je Katica Pejak Jerleković, predsjednica Udruge ‘Uzorne hrvatske seoske žene’