Prijava

Vaša prijava

Jakir i Rekorderi opet nastupaju! Gorica u pripreme s novim igračem


Mir i tišina vladali su goričkim stadionom u četvrtak, malo je toga ukazivalo na činjenicu da već od sutra kreće akcija. Navratio bi tu i tamo netko od navijača, kupio godišnju ulaznicu ili produžio lanjsku – prodaja, inače, ide odlično, već ih je prodano više od stotinu?! – ali sve je nekako bilo u “slow motionu”. Sve do poslijepodne, kad se sastao izvršni odbor, kad se okupilo cijelo vodstvo kluba, kao konačan znak da je nogometni odmor i definitivno završio.

Trener Sergej Jakirović zakazao je okupljanje za dan poslije, prvi trening na rasporedu je u petak u 11 sati, a na njemu će biti prvo novo ime uoči druge drugoligaške sezone. Maks Juraj Čelić, 23-godišnji stoper, došao je iz redova novog prvoligaša Varaždina, u jednom razdoblju karijere i igrač mlade momčadi njemačkog Duisburga. Istekao mu je ugovor u Varaždinu i dolazi u Goricu kao slobodan igrač.

– Oduševljen sam što sam ovdje! Došao sam u klub koji je vrhunski posložen, o kojem sam čuo samo sve najbolje. Kad sam saznao kakva ovdje atmosfera vlada, nisam dvojio ni trenutka. Ovo je sigurno napredak u mojoj karijeri.
Prvi cilj mi je izboriti mjesto u momčadi, biti standardan, ali uz to želim i napraviti što bolji rezultat s Goricom. Volio bih da uspijemo izboriti Europu – poželio je Ćelić, koji je potpisao na četiri godine, a na će dresu nositi broj pet.

Već u petak vidjet ćemo ga na prvom treningu, premijerno će potrčati pomoćnim igralištem na goričkom stadionu. Uređenim, uredno podšišanim, s novom travom ispred gola, tamo gdje je golmani u pravilu potpuno “devastiraju”…

Kako kažu u klubu, traje potraga za desnim bekom, još jednim stoperom i jednim veznjakom koji može preuzeti ulogu “desetke”. Sve ostale akcije na tržištu bit će uvjetovane eventualnim odlascima, o kojima zasad također nema konkretnih informacija. Nije tajna da su “u izlogu” najvrijedniji eksponati u svlačionici, počevši od Kristijana Lovrića, preko Kristijana Kahline, Lukasza Zwolinskog i Marijana Čabraje, pa sve do Cherifa Ndiayea… Upiti su postojali i za još neke igrače, no konkretne ponude tek se čekaju, za očekivati je da će dolaziti. Prijelazni rok počinje tek 1. srpnja, vremena je još dovoljno…

U odnosu na prošlu sezonu, u petak se na prvom treningu neće pojaviti Gruzijac Mchedlishvili, Nigerijac Oboabona, lanjski treći golman Veriga, ali ni kapetan Igor Čagalj. Status dosadašnjega kapetana tek se treba riješiti, budući da je Čagi trenutačno na razmeđi između nastavka i završetka igračke karijere. Opcija ima, i trenerskih i igračkih, sasvim dovoljno, ovih dana će i odabrati jednu od njih.

Osim njih, na početak priprema neće doći ni Lukasz Zwolinski, koji je prošlog vikenda oženio svoju Inez, s kojom je na medenom mjesecu. Na treningu će se pojaviti u četvrtak… Prvog dana priprema ženi se i Martin Maloča, koji će od trenera dobiti sedam dana odmora nakon vjenčanja, a neće biti ni reprezentativaca, mladog hrvatskog Čabraje i uganđanskog Miye, koji je na Afričkom kupu nacija.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Čak osam igrača dolazi na probu, da stručni stožer procijeni može li netko od njih biti pojačanje. Trojica mladih igrača dolaze iz Osijeka, trojica iz “filijale” Kurilovca (Ćurek, Slunjski i Spudić), jedan je mladi kamerunski napadač… Stiže i 19-godišnji Hrvoje Babec, mladi igrač iz Virovitice koji je bio u francuskom Metzu i gotovo svim mladim reprezentacijama. Uz sve dosad nabrojene, treneru Jakiroviću na prozivku će se odazvati i ostatak društva iz lanjskoga kadra:

GOLMANI: Kahlina, Čović
BRANIČI: Muhammed, Jovičić, Ljubisavljević, Moro, Krizmanić, Špičić
VEZNI IGRAČI: Marina, Suk, Maslowski, Deaconu, Mathieu
NAPADAČI: Ndiaye, Lovrić, Dvorneković, Šroler

Prošlo je, dakle, 17 dana od one posljednje utakmice prošle sezone, pobjede nad Lokomotivom, a već se priča nastavlja. U istom tonu, nadamo se… Za početak, u subotu u 17.30 sati ide se u goste NK Kutjevu, tamo će Gorica odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaćina, koji će okršajem s najboljim debitantom u povijesti HNL-a proslaviti svoj ulazak u 3. HNL.