Prijava

Vaša prijava

FOTO Jakirović: Čekamo pojačanja i molimo Boga za svi ostanemo zdravi


Šest tjedana i šest dana prošlo je od posljednje utakmice koju je Gorica odigrala pred svojim navijačima i pobijedila Osijek 1-0 pa do novog susreta goričkih navijača sa svojim nogometašima u domaćem okruženju. Ovoga puta protivnik je bila slovenska Tabor Sežana, novi prvoligaš, a rezultat identičan. Opet pobjeda 1-0, u petoj utakmici na ovim pripremama.

– Bilo je dobro za ovaj trenutak priprema. Vidi se da smo umorni, da su noge teške, zato već nakon ove utakmice imamo dva dana slobodna, krećemo u osvježavanje, pa u finalizaciju našeg posla. Sve kako bismo bili spremni za početak prvenstva – kaže trener Sergej Jakirović, kojeg nije previše uznemirio cijeli niz promašenih šansi, pravih i izrađenih.

– Mislim da su dečki dali sve od sebe, ispunjavali su zahtjeve koje smo stavili ispred njih i uz bolju realiziciju moglo je to završiti i puno uvjerljivije. Da, imali smo pet, šest čistih šansi, što je dobro, jer govori da ulazimo u šanse. Iskreno, na realizaciji dosad nismo još ni radili, više smo se bazirali na stjecanje fizičke spremne, no već od utorka krećemo u završne radove – kazao je Jakir.

Otišao još nije nitko, izuzev igrača koji su bili na probi, ali problem je s ozljedama, s izostancima… Jedini novi igrač zasad je Maks Juraj Ćelić, uz trojicu na probi, Juraja Spudića, Hrvoja Babeca i Patrika Perišu. Momčad se tek treba do kraja formirati, baš kao i igra.

– Naravno da ima tu još posla što se tiče taktičkog dijela, ali prije svega molim Boga da smo svi zdravi. U ovom trenutku nas ima 17, plus tri golmana, pa se nadam da će od ponedjeljka u trening ući Čabraja i Marina, dok će Suk još ovaj tjedan provesti na terapijama. Pa se priključiti, nadam se, onaj zadnji tjedan priprema. Čekamo i Miyu, ali njemu smo dali deset dana slobodno nakon Afričkog kupa nacija – nabraja izostanke Jakirović.

Stalno zaziva pojačanja, svjestan je da su mu potrebna za eventualni novi iskorak, a po tom pitanju bi već kroz dan ili dva trebalo biti konkretnih novosti. Blizu dolaska je stoper iz inozemstva, igrač koji bi trebao biti ozbiljno pojačanje.

– Očekujemo još krilnog i veznog igrača, ali ljudi bubaju cifre i dalje… Tako je to u početku prijelaznog roka, s vremenom mnogima od njih cijene padnu – kaže Jakirović, kojem preostaje jedino što je bolje moguće odrađivati svoj posao na terenu, s igračima koje ima na raspolaganju.

– Sve smo napravili po planu u ova tri tjedna. Igrali smo i teške utakmice, ali to sam želio, jer nije tu ključan rezultat. Više želim vidjeti jesmo li zadržali ono što smo imali prošle godine, jesmo li napredovali u nekim stvarima… Za sad je to sve u redu, ali kažem opet, ne dobijemo li nove igrače, morat ćemo moliti Boga da smo zdravi, da barem budemo kompletni – istaknuo je trener.

Problema bi s brojnosti kadra moglo biti u srijedu, kad je na rasporedu dvostruki program. Od 16 sati će jednih 11 igrača ići na Tuzlu City, a od 18.30 drugih 11 na mađarski Kaposvar.

– Igrat ćemo s dvije momčadi, svaka će odigrati po 90 minuta, nadam se samo da ćemo uspjeti skupiti 22 igrača da to odigramo – zaključio je Jakirović.