Prijava

Vaša prijava

Mali nogometni razgovori: Kad se nađu talent, trener, agent i ugostitelj…


Nenadani susret s nekadašnjim prvoligaškim igračima Igorom Mostarlićem i Dubravkom Hrkovac te mladim, izuzetno nadarenim desnim bočnim Marijanom Grdenićem (nedavno napunio 21), kojeg smo s nepunih 17 pratili u Udarniku iz Kurilovca, otvorio je brojne nogometne teme. Podsjetimo one mlađe, Hrkovac je u mladosti, osim u Dinamu s Bobanom, Prosinečkim, Komljenovićem i ostalima iz generacije, igrao za prvoligaški Radnik, Zadar, Zagreb, Inter Zaprešić… Mostarlić je, pak, nakon Dinama (Niko Kranjčar, Eduardo, Marko Marić, Ante Tomić..) igrao za Osijek, Maribor, Međimurje, Istru, bio u Izraelu…

A tko je mladi Marijan Grdenić? Dio nogometnog školovanja proveo je u Gorici, a s nepunih 17 ga je u tada trećeligaša Udarnik doveo sportski direktor Darko Janječić Žica.

– Odmah sam kod trenera Damira Biškupa postao standardan i bili smo ugodno iznenađenje trećeligaškog prvenstva. Nakon sezone počeli su stizati pozivi drugih klubova, a ponudu Vinogradara nisam mogao odbiti. Poznato je da smo minule sezone na suveren način postali prvaci – priča mladi Grdenić, a nastavio je Mostarlić:

– Marijan je prošle sezone u Vinogradaru, kao jedan od najmlađih, uz Igora Prijića, Marija Dučkića i Marka Povržanić, bio među najstandardnijima. Nakon Udarnika, sezona u Vinogradaru za Grdenića je bila stepenica više. Uz Niku Antunović brinem o Marijanu, a ljetos sam mu dozirao i redovite treninge. Novih ponuda je bilo, ali još je sve otvoreno. Zajedno tražimo novi iskorak, u Vinogradaru ili negdje drugdje, jer mišljenja sam da kvalitetom, ambicijama, mladošću i svim ostalim atributima može i do 1. HNL – mišljenja je Mostarlić.

Marijan Grdenić ovog ljeta individualno trenira s Igorom Mostarlićem

Igor se dotaknuo i županijskog prvoligaša Lonje iz Lonjice, u kojem je trener.

– Ostajem i sljedeće sezone u Lonji, jer radi se o vrlo ambicioznom klubu, a cilj je vrh 1. ŽNL istok. Proljetos smo mojim dolaskom osvojili 36 od mogućih 39 bodova (proljetos najbolji učinak u ligi), a svi igrači starosjedioci ostaju u klubu. Doveli smo Matiju Dimovića iz Vrbovca, Luku Franića iz zagrebačkog Trnja, Filipa Oroza iz Rakovca, Ivana Fluka iz Croatie Hrastje i još trojicu ciljanih. Pripreme startaju 1. kolovoza – otkrio je Igor Mostarlić.

A trenutačni planovi Hrkovca, uz ugostiteljski posao?

– Sa zanimanjem čekam subotu i otvaranje prvoligaške sezone na stadionu u Velikoj Gorici. Očekujem da Gorica barem ponovi prošlosezonske rezultate, a mislim da mladi igrači kao Marijan Grdenić zaslužuju veću pozornost i priliku da se sasvim dokažu – mišljenja je Hrkovac.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike