Prijava

Vaša prijava

Gorica do Seoula: I u Južnoj Koreji se traže pojačanja za budućnost


Prije dva mjeseca HNK Gorica je potpisala sponzorski ugovor vrijedan 60.000 eura s južnokorejskom tvrtkom Fitogether – GPS tracking system, koja će našem prvoligašu omogućiti da kroz sljedeće tri godine na raspolaganju ima analitički sustav koji će omogućiti da se detaljno prate svi pokazatelji tijekom treninga i utakmica. Team manager Igor Krlić i prvi čovjek klupske skautske službe Filip Šelendić zato su otputovali u Južnu Koreju, gdje su se upoznali sa svim detaljima tog visokokvalitetnog sustava, koji bi u budućnosti mogao donijeti puno toga dobroga klubu.

Između ostaloga, u suradnji sa svojim domaćinima gorički dvojac je organizirao i kamp za mlade južnokorejske igrače, među kojima ima i onih koji bi mogli biti zanimljivi HNK Gorici.

“U suradnji s našim tehničkim sponzorom organizirali smo kamp za mlade igrače u Koreji. U kampu je sudjelovalo 40-ak igrača, od kojih su mnogi pokazali zavidnu kvalitetu, a najbolji pojedinci, koji odgovaraju potrebama kluba, bit će pozvani na dodatnu provjeru u Veliku Goricu”, objavili su iz kluba.

A dok se čeka poneka južnokorejska senzacija, u Gorici rade na kompletiranju momčadi uoči starta prvenstva (subota, 21 sat, Inter Zaprešić na našem stadionu). Ugovor će, prema svemu sudeći, potpisati Patrik Periša, 23-godišnji desni branič koji je prošle sezone igrao za drugoligaša BSK iz Bijelog Brda. Još od kraja prošle sezone, koji je donio rastanak s Gruzijcem Gigijem Mchedlishvilijem, tražilo se rješenje na desnom boku, uz napomenu da je cilj bio da to bude domaći, hrvatski igrač. Potpisom ugovora s Perišom, najboljim od svih desnih braniča koji su odradili probne periode na ovim pripremama, pokazatelj je da su u tome u klubu i uspjeli. Musa Muhamed je tako dobio konkurenciju na desnom boku…