Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanin dr. Ivan Jurkin dobitnik Povelje Zagrebačke županije


Zagrebačka županija jedna je od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj. Podatak je to koji svakom prilikom s ponosom ističe župan Stjepan Kožić pa tako i na svečanoj sjednici za Dan Zagrebačke županije. Župan Kožić istaknuo je i brojne druge pozitivne rezultate kao što su prihodi poduzetnika, neto dobit i neto dobit po zaposlenom prema kojima je županija druga u državi.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

A dobrim rezultatima, pridonijela je i sama županija svojim brojnim mjerama koje provodi. „Ove godine smo osigurali 93 i pol milijuna kuna bespovratnih potpora temeljem čega će biti realizirani brojni projekti.“, rekao je Kožić, te naglasio kako su najveće županijske investicije kapitalna izgradnja u školstvu. Do sada je izgrađeno i uređeno više od 50 škola i školskih dvorana. “To je dinamika temeljem koje svake godine 40 posto našeg proračuna ide kroz naš Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, a trenutno je u fazi dogradnje i Specijalna bolnica Naftalan kroz koju želimo razvijati zdravstveni turizam koji bilježi godišnji porast preko 20 posto.“

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

No, u županiji radi se i na brojnim drugim projektima, a među njima je i Regionalni centar kompetentnosti koji će se nalaziti u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, te projekt navodnjavanja vrijedan preko 100 milijuna kuna na 2.500 hektara čime će županija biti pri vrhu u Hrvatskoj. Župan je posebno naglasio, kada je u pitanju realizacija projekata financiranih iz europskih fondova, Zagrebačka županija spada u top 5 županija po iznosu ugovorenih projekata što je u ukupnosti 2 milijarde i 800 milijuna kuna.

Gledajući unatrag godinu dana, zadovoljan napretkom Zagrebačke županije je i sam predsjednik Skupštine Damir Mikuljan. „Od 21 županije u Hrvatskoj, Zagrebačka županija je prema većini pokazatelja među prvih pet, šesta je po veličini teritorija i treća po broju stanovnika i u tim gabaritima ona je i prema uspjesima u radu.“ – ističe Mikuljan.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Svečanu sjednicu uveličala je i dodjela javnih priznanja. Nagradu Zagrebačke županije za životno djelo primio je Dragutin Grgas – Beli, kulturni djelatnik, kipar i slikar iz Zaprešića. Povelju Zagrebačke županije primila je ravnateljica Osnovne škole Sveta Nedjelja Anica Magdalenić, Trgovačko društvo Tabacco za proizvod Hrvatski kišobran, zatim Trgovačko društvo BIO-ZRNO iz Nove Kapele, Udruženje obrtnika Zaprešić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko i predsjednik Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivan Jurkin. „Rad u Crvenom križu vam je kao jedan mozaik, svaki dan se nešto događa, a tu ne mogu raditi ljudi koji su karijeristi jer je to rad s običnim ljudima za opće dobro.“ – kaže Jurkin.

17.07.2019. – Zagreb – Svečana sjednica za Dan Zagrebačke županije – foto:Dražen Kopač

Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobila je Udruga Svetojanske mažoretkinje, dok je nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji županije u zemlji i svijetu uručena čembalistu Franji Biliću iz Stupnika, Hrvatskom pjevačkom društvu Jeka iz Samobora i skladateljici Sari Glojnarić iz Samobora.