Prijava

Vaša prijava

Gorica za deset! Nesretni Zagorci primili deset komada u Kupu


Malo je toga išlo po planu u posljednje vrijeme iz perspektive igrača Gorice, nanizali su se poraz od Hajduka, pa remi/poraz s Kurilovcem u županijskom Kupu, pa remi s Istrom na domaćem terenu… Bilo je tu svega i svačega, raznih okolnosti koje bi takvo nešto i mogle objasniti, poput ozljeda, kartona, dolazak i odlazaka igrača, pa onda i sudačkih odluka, ali vidjelo se i sa strane da se to jednom mora okrenuti. I pokrenuti. Kao dobra najava da će tako i biti moglo bi ispasti ono što se događalo u srijedu popodne na gradskom stadionu. Ovih deset komada u mreži nesretnih nogometaša Zagorca iz Krapine, koji su “platili” za sve ono što je Gorica posljednjih desetak dana propuštala… Jer, realno, moglo ih je biti i 15, 16, gledajući po čistim šansama.

– Utakmica protiv Kurilovca pokazala je da ne možemo baš rotirati cijelu momčad, vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti – rekao je trener Sergej Jakirović nakon Istre pa tri dana poslije na teren postao jako dobar i ozbiljan sastav.

Na golu je tako počeo kapetan Kahlina, u obrani Muhamed, Ljubisavljević, Krizmanić i Špičić, u sredini terena Čanađija i Babec, desno Mathieu, u sredini Dvorneković, lijevo Lovrić, a u vrhu napada Ndiaye. Za skromnog trećeligaša iz Krapine bilo je to apsolutno previše. Dobro, u prvom poluvremenu nije to ni izgledalo kao da će završiti “razmontiranjem” najteže kategorije, jer samo su tri lopte završile u mrežu gostiju, ali u nastavku se otvorilo na najbolji mogući način. Pa je palo još sedam lakih komada.

Seriju je otvorio Hrvoje Babec u 21. minuti, sedam minuta potom nastavio Cherif Ndiaye, koji je bio strijelac i u 36. minuti, čime je i zaokruženo prvo poluvrijeme. U nastavku su ušli Zwolinski i Marina umjesto Cherifa i Dvornekovića, a “pipa” se otvorila. Lukasz Zwolinski zabio je svoj prvi gol u 49. minuti, drugi četiri minuta poslije, treći u 65. minuti… Triput je zabijao i Justin Mathieu, u razmaku od 57. do 81. minute, ugurao se tu i gol Kristijana Lovrića, u međuvremenu i nekoliko nemogućih promašaja, a sve skupa baš je nalikovalo na nogometno demoliranje. Igrači Zagorca izgubili su se na terenu, šanse su se redale iz minute u minutu, a gostujući golman tonuo je u sve dublju frustraciju gledajući kako mu trpaju golove s dva, tri metra, iz malonogometnih akcija, a pogotovo kad se Zwolinski za svoj drugi gol doslovno ušetao s loptom u mrežu.

Iz goričke perspektive, bila je ovo sjajna predstava, kroničari kažu i najuvjerljivija pobjeda u povijesti kluba! U svemu tome je iskorištena prilika da se razigra i raspuca Zwolinski, da konačno zabijati počne i Mathieu, da još malo terena osjete novi igrači Čanađija i Hamad, koji je ušao u nastavku, ali i da publika uživa u neobičnom nogometnom poslijepodnevu. Gosti iz Krapine pamtit će ovo utakmicu po velikoj traumi koju su doživjeli, jer pitanje je kad će opet i oni doživjeti ovoliko uvjerljiv i težak poraz.

Gorica se, dakle, probudila i razbudila, što je dobra vijest uoči gostovanja u Varaždinu u nedjelju. Osam bodova je na prvoligaškom kontu, svaki novi dobro će doći, a prvi korak u Kupu pokazatelj je da će Gorica na tom gostovanju imati što za ponuditi. Nije to, naravno, za usporedbu, Zagorec se pokazao apsolutno nedoraslim protivnikom, ali znate kako se kaže… Danas nije lako ni na treningu nikome zabiti deset komada! Pogotovo ne stabilnom trećeligašu poput ovoga, klubu u kojem se sigurno nisu nadali ovako teškom porazu.


6. Državna Smotra u usmenom pripovijedanju djece i mladih