Prijava

Vaša prijava

Buševski Ogranak Seljačke Sloge ‘žari i pali’ po Češkoj


Ogranak Seljačke Sloge Buševec ovih dana ponosno predstavlja turopoljsku tradiciju i bogatstvo njezinog narodnog blaga na festivalu “XXX. Međunarodni festival folklora Brno 2019.”

Svojim nastupima njihova Folklorna A grupa na pozornici u Brnu predstavlja mali dio Lijepe naše, od dragog nam Turopolja, preko Posavine, do Draganića i Baranje, pa sve do Glamočkog Polja.
Uz OSS  Buševec na festivalu nastupaju i folklorne grupe iz Austrije, Grčke, Ukrajine, Slovačke, te naravno, i više grupa iz Češke. 

 

Sigurni smo da će i ovaj puta, kao i mnogo puta do sada na dostojan način predstaviti našu zemlju i prikazati svo bogatstvo našeg narodnog blaga, a za organizatore ovog festivala imaju samo riječi pohvale. Naravno, u slobodno vrijeme i odlično se zabavljaju.

– Moramo pohvaliti organizatore koji imaju sve pod kontrolom, od smještaja, hrane, pa do priprema za nastupe. Na svakom koraku vidi se da imaju 30 godišnje iskustvo i da čuvaju tradiciju.
Uživamo, zabavljamo se ali i dostojanstveno predstavljamo našu kulturu i baštinu po kojoj smo nadaleko poznati – ističu iz OSS Buševec.