Prijava

Vaša prijava

Gorica, Kurilovec, Lukavec i Polet u srijedu igraju kup utakmice


Srijeda je rezervirana za natjecanje u Kupu, onom na državnoj razini ali i pod okriljem Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Tako od 15,30 sati na SRC Udarnik trećeligaš Kurilovec ugošćuje prvoligaša Istru 1961, a od 18 sati na Gradskom stadionu HNK Gorica u 1/16 finala čeka NK Zagreb.

Četiri dana nakon gostovanja u Koprivnici i četiri dana prije gostovanja u Zaprešiću, nogometaši HNK Gorice moraju odraditi utakmicu 1. kola Kupa Hrvatske. Protivnik će Gorici na Gradskom stadionu biti NK Zagreb, prvak Hrvatske iz 2001. godine, trenutačno 11. momčad na tablici 4. HNL Središte.

– Da, imamo protivnika koji igra u četvrtom rangu, ali svjesni smo da je ovo Kup, u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Naravno da ću od svojih igrača tražiti maksimalno ozbiljan pristup, profesionalnost i potpuni angažman. Budući da u posljednje dvije prvenstvene utakmice nismo uspjeli postići pogodak, to će nam biti prvi cilj, ali jasno da ih želimo zabiti i više od jednog, odnosno što prije riješiti utakmicu u svoju korist – rekao je trener Gorice Sergej Jakirović.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

Trener Kurilovca Perica Vidak veseli se utakmici protiv Istre 1962 jer mu je momčad u usponu (dvije prvenstvene pobjede zaredom) a osim toga na megdan mu dolaze treneri prijatelji iz Velike Gorice Ivan Prelec i pomoćnik Damir Grlić. Jasno da je prvoligaš iz Pule veliki favorit, a mladim dečkima iz Kurilovca utakmica je velika nagrada za trud koji ulažu u razvoj svoje karijere. Kup se igra i na razini Zagrebačke županije. Lukavec, kojem baš ne cvatu ruže u četvrtoligaškom prvenstvu, čeka doma isto rangiranu Zelinu iz Svetog Ivana Zeline. Istovremeno od 17 sati u Buševcu igraju vodeći u prvenstvu petoligaš Polet i rang jača Sava iz Strmca Samoborskog. Na ovoj razini favorita nema, posebno ne u Kupu, i nije zahvalno bilo što prognozirati.