Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica ugostit će 15. susret dječjih gradskih i općinskih vijeća Hrvatske


Velika Gorica od četvrtka do petka ugostit će 15. susret dječjih gradskih i općinskih vijeća Hrvatske. U sklopu manifestacije naš grad posjetit će vijećnike iz 26 gradova i općina. Predstavnici mladih saznat će kako i zašto učiti o medijima, a glavni sugovornik na ovu temu bit će im novinarka Višnja Biti. Poznata novinarka u četvrtak će voditi panel na ovu temu.

U petak će se održati radni dio susreta u kojem će biti predstavljeni primjeri dobre prakse te će se održati zanimljive radionice o društvenim mrežama, o tome kako snimiti radijsku emisiju, kako gledati film i kako učiti o medijskoj pismenosti.

– Konvencija o pravima djeteta, koja ove godine slavi 30 godina, govori o posebnoj skupini prava –pravima djece na sudjelovanje. U praksi to podrazumijeva da odrasli čuju mišljenja i stavove djece te ih uvažavaju prilikom donošenja odluka koje se tiču djece. Trenutno u 40-ak gradova i općina djeluju Dječja vijeća koja pružaju djeci priliku za javno iznošenje prijedloga, mišljenja, kritika, zahtjeva i poruka te na taj način djeca utječu na kreiranje kvalitete života sredina u kojima odrastaju – poručili su organizatori.

Organizatori Susreta su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Grad Velika Gorica.