Prijava

Vaša prijava

VG Čajanka u centru grada


Ispred Muzeja Turopolja 12. listopada održat će se čajanka koju organizira Ekoregija VG. Zamišljena je kao jednodnevni besplatni eko sajam gdje bi se na jednom mjestu okupili postojeći lokalni OPG-ovi i eko proizvođači te predstavili svoje proizvode posjetiteljima, a u sklopu sajma planirana su i edukativna predavanja o ekološkom uzgoju i zdravijem životu.

– Unatoč popularizaciji zdravog življenja građani još uvijek nisu dovoljno informirani o načinu uzgoja ekoloških proizvoda kao ni o načinima kako doći do ekološkog certifikata. Cjelokupna ideja ovoga projekta je predstaviti postojećim lokalnim OPG-ovima, vlasnicima vrtova, građanima i široj javnosti važnost ekološkog uzgoja hrane. Planira se i zabavni program, gdje će građane i posjetitelje zabavljati Velikogorički izvođači, a za okrjepu će se dijeliti domaći čaj – poručili su organizatori.

Čajanka počinje u 12 sati, a od 12 do 14 sati u dvorani Turističke zajednice grada Velike Gorice održat će se predavanje, na kojem će govoriti prof. dr. sc. Ivica Kisić, mr. sc. Marija Ševar i prof. dr. sc. Marko Vinceković.